TÜRKİYE İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Adli İstatistik verilerine göre 2008-2016 yılları arasında resmi olarak kayıp müracaatı yapılan çocuk sayısı 104 bin 531. İstatistiklere göre, 2008 yılında 4 bin 517, 2009 yılında 5 bin 81, 2010 yılında ise 8 bin 81 çocuk kayboldu. 
Kayıp çocuk sayısının çift hanelere çıktığı 2011 yılında 10 bin 67, 2012 yılında 12 bin 474, 2013 yılında 16 bin 218, 2014 yılında 18 bin 696, 2015 yılında 17 bin 706 ve 2016 yılında ise 11 bin 691 çocuk kayıp olarak bildirildi. Resmi olmayan rakamlara göre ise kayıp çocuk sayısı 30 bini aştı. Kayıp çocukların cesetlerine ulaşılamayan vakaların da önemli bir bölümünün organ mafyası cinayetleri olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Bu tahminler de uluslararası mukayeselere, araştırmalara dayanıyor. 
Organ mafyasının çocuklara musallat olmasında en temel belirleyici özelliğin de böbrek nakli olduğu belirtiliyor. Organ (böbrek nakli) bağışı birinci derece akraba ile ve anonim bağışlarla sınırlı. Bu şartlarda, ne yazık ki, böbrek bağışları ihtiyacı karşılamıyor.  
“Şam’ın el Kadam semtinde yaşayan 8 yaşındaki bir kız çocuğu annesi Nadya Kemal, “Kızı Raghad ile birlikte alışveriş yaptığında kızının kısa bir süre parkta oynamak için kendisinden izin istediğini, döndüğünde ise parkta kızını göremediğini,” söylüyor ve şöyle devam ediyor: 
“Kızını parkın tüm köşelerinde aradım ama bulamadım,.” Anne kızının kayıp ilanını internette de paylaştığını vurgulamış. “On gün sonra kimliği meçhul biri cep telefonuma bir mesaj gönderdi ve kızımı kendilerinin belirlediği yer ve zamanda teslim alabileceğimi belirtti. Gerçekten, mesajda belirtildiği gibi sevgili kızıma kavuştum. Ancak eve gittiğimizde kızımın bir böbreğinin alınmış olduğu korkunç gerçeğini farkettim”diyor.
Şam’ın Rukneldin semtinden Muhammed Ali son zamanlarda bölgelerinde 4 çocuğun kaçırıldığını belirtti: “Geçen hafta silahlı bir grup Darya şehrinde evlerinin önünden bazı çocukları kaçırdı ve daha sonra geri dönmelerine izin verdiler. Kaçırılan çocukların aileleri, çocuklarının bazı organlarının alındığını bildirdiler.”
Türkiye’de kayıplara karışan bir çok çocuğun organ mafyasının eline düştüğü iddiaları öne çıkarken, İsveç'te de ormanlık alanda cesedi bulunan bir kızın organlarının olmaması ülkeyi ayağa kaldırdı. Acaba organ mafyasının yeni durağı İsveç'mi? sorusu gündeme geldi. 
O dönemde 660 göçmen çocuk hakkında kayıp ihbarında bulunulduğu, bu çocuklardan 494'nun hala kayıp olduğu açıklandı. Genelde 3. dünya ülkelerini tercih eden organ mafyasının artık gelişmiş ülkelerde de faaliyette olabileceği konuşuluyor.
Ülkemiz kayıp çocuklar konusunda bir hayli sıkıntı yaşayan ülkelerin başında geliyor.  Birleşmiş Milletler ise dünya genelindeki kayıp çocukların engellenmesiyle ilgili yeni bir çalışma başlatacağını açıkladı. Özel Dedektifler Derneği Başkanı İsmail Yetimoğlu, "Organ mafyası çok aktif; Emniyet, Türkiye'deki organ mafyasıyla ciddi bir mücadele verdi. Bu nedenle bunlar yurt dışı merkezli çalışıyor. O yüzden kaçırılan çocuklardan geriye hiçbir iz bırakmıyorlar. Öldürüp bir kenara atıyorlar. Günlerce gözlem yapıp en uygun zamanı bekliyorlar. Ondan sonra da çocukları kaçırıyorlar. Aileler çocuklarını an be an ama çaktırmadan izlemeli. Sosyal paylaşım sitelerine dikkat etmeli.