Cumhurbaşkanı Yardımcılığı koltuğuna oturduğu günden itibaren memleketi Yozgat’ın yatırım alması ve kalkınması için projeler başlatan, Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere, Yozgat’tın sivil toplum kuruluşlarıyla ve yatırımcılarla irtibatını koparmayan hemşehrimiz Fuat Oktay, geçtiğimiz yıl başlattığı projenin ilk meyvelerini toplamak üzere Yozgat’ta geldi.

Oktay, geçen yıl başlattığı “kalkınma modeli projesi” için Yozgat’ı pilot bölge olarak belirlemişti. Bu konuyu 2019’da “Fuat Oktay Yozgat’ı pilot bölge yaptı” başlıklı yazımda kaleme almıştım.

Proje kapsamında “tedarik zinciri projesi” çalışmaları ve toplantıları yapıldı. Yozgat’ta ilk buluşmanın ardından tedarik zinciri projesinin Çorum toplantısı gerçekleşti.

Fakat kalkınma modeli projesi Yozgat ile sınırlı değil.

Oktay’ın pilot bölge olarak belirlediği Yozgat’tan başlayacak olan proje Çorum ve Kayseri’yi de içine alacak “bölgesel kalkınma projesi” halini alacak, ardından ülke geneline yayılacak. Nihai hedef bu.

Tedarik zinciri projesinin Çorum toplantısının ardından yapılması planlanan Kayseri programı, ülke gündeminden dolayı ertelenmişti, sonrasında yaşadığımız pandemi süreci de etkili oldu fakat Kayseri buluşmasının yakın zamanda gerçekleşeceğini düşünüyorum.

2000 yılında yaşadığımız ekonomik krizde işletmeler konusunda kriz yönetiminde uzmanlaşan Fuat Oktay’ın Türk Hava Yolları’nda ve başkanlığını yaptığı AFAD döneminden bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerden yola çıkarak şu kanaate varabiliriz; Oktay, başlattığı projeleri bizzat takip eden ve çalışmalar nihayete erene kadar ilgilenen bir devlet adamı.

Aynı zamanda, talimat vererek yatırımcının bürokrasi sarmalına takılmasına engel oluyor.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen temel atma ve açılış programında da buna vurgu yaptı ve özellikle temelini attığı fabrikaların takipçisi olacağının altını çizdi.

İlimizin yeni valisi Ziya Polat’ın da bu projeleri takip edeceğini söyleyen Oktay, vali beyi de bu konuda görevlendirmiş oldu.

Fuat Oktay’ın himayesinde, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası ile yürütülen proje kapsamında geçtiğimiz hafta Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde temeli atılan tesislerin toplam yatırım bedeli 92 milyon 500 bin lira...

Bu tesisler faaliyete geçtiğinde, ilk etapta 500 kişilik istihdam sağlayacak. Sonrasında 1.500’e yakın Yozgatlının istihdam edilmesi planlanıyor.

Tek gayesi Yozgat ve Yozgatlı olan bir gazeteci olarak memleketim adına umutlu olduğumu, devletin zirvesindeki hemşehrimiz Fuat Oktay’ın da bu süreçte memleket için büyük bir fırsat olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Gelişerek büyüyen ve kazanan bir Yozgat için umarım bu fırsatı en verimli şekilde değerlendirmeye devam ederiz.

KÜÇÜK AMA ANLAMLI JEST

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat OSB’deki programın ardından Yozgat'ta klasik otomobil meraklısı bir hemşehrimizin aracını kullanması teklifi üzerine direksiyona geçti ve 1960 model klasik otomobil ile Yozgat merkeze doğru hareket etti.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, hemşehrimiz Taner Yıldız’ın da eşlik ettiği yolculuk esnasında Oktay, Yozgat’ın yetiştirdiği, gurur duyduğumuz kardeşimiz Mümin Sarıkaya’nın seslendirdiği Yozgat Sürmelisini dinledi ve bu video Cumhurbaşkanlığı basın bürosu tarafından servis edildi.

Sanatçı Mümin Sarıkaya, Fuat Oktay’ın bu jestini sosyal medya hesabından teşekkür ederek karşılıksız bırakmadı.

Vaktiyle ilimizde düzenlenen festival ve şenliklere Yozgatlı sanatçıların davet edilmediği bir günler görmüş ve bundan rahatsızlığını her fırsatta dile getirmiş bir gazeteci olarak; devletin zirvesindeki bir Yozgatlının hemşehrisine sahip çıktığını görmek beni mutlu etti.

Dilerim, Oktay’ın küçük ama anlamlı bu jesti örnek teşkil eder.

Bu ayrıntıyı da sizlere aktarmak istedim.

Sağlıcakla…