HER haftasonu yaklaştığında Yozgatımızda, cumartesi ve pazar günü olduğunda şehir merkezinde nöbetçi eczane bulmak büyük bir mesele oluyor nedense, vatandaşlarımız için. Cumartesi ve Pazar günü geldiğinde, şehrimizde nöbetçi eczane yok, Nöbetçi eczane ya şehrin en ücra noktası batı yakasında, Bozok Arştırma ve Eğitim Hastanesinin yanında bulmak mümkün.
Yada şehrin diğer en ücra noktası olan doğu yakasında bulunan Yozgat Şehir  Hastanesi civarında bulabiliyorsunuz, nöbetçi eczaneyi. Hal böyle olurken, bu noktalara ulaşıp eczaneyi bulup, ilacını temin etmek, vatandaşımız için büyük bir külfet oluyor.
Vatandaşımızın cebinde taksiye verecek parası ya olmuyor, sadece ilaç parasını zar zor temin ediyor, birde sosoyal güvencesi yoksa, vay haline, benim vatandaşımın. 
Taksi tutup, nöbetçi eczaneye ulaşmak için en az 15 lira veya 20 lira taksi ücreti vermek zorunda kalıyor. Bir de vatandaşımızın şayet parası yoksa, bir de önümüz kış, karda soğukta tabanvayla yürüyerek takriben 20 dakika veya 30, 45 dakika yürüyerek ulaşabiliyor eczaneye. Dolayısıyla böylece vatandaşımız mağdur oluyor. 
Budurumda ilin Eczacılar odası başkanı ve İl halk sağlığı müdürlüğü veya ilimizde hergün nöbetçi eczaneleri belirliyen kuruluş, hafta sonları halkımızın mağdur olmaması açısından, şehir merkezinde bulunan eczanelerden, en az bir tanesini nöbetçi bırakabilirler. Böylece vatandaşımız kolaylıkla, eczaneye ulaşabilecek ve kısa yoldan ilacını temin edecektir.
Bu durum, basınımız ve İleri Gazetesi olarak merci makamlara ve yetkililere saygı ile duyurulur. Yetkili kişilerde umarım bu durumu hoş karşılıyarak ve uygun görülürse işlem yaparlar, inşallah.
Aktüel köşemde ilk yazımla bu konuya değinmek istedim, umarım halkımız için yararlı olur. Sevgiyle kalın efendim,saygılarımla.