YOZGAT şehir merkezinde ana yolların kenarlarına, otomobillerin park yapması için tahsis edilen alanlar, dün yardım amaçlıydı, bugün gelir kapısı oldu. Yozgatspor'a katkı sağlanmasının yanında gelişigüzel yapılan parkların da düzene sokulması önerisinin hayata geçirilmesiyle başlayan süreçte, nereden nereye gelindi.  

İktidar Partisinin İl Başkanı Yusuf Başer, belediye başkanlığı döneminde, Yozgatspor'un sürekli bir gelire kavuşturulması için çalışma başlattı. Bu çalışma doğrultusunda da gerçekleştirilen toplantıda, ''Neler yapılabilir?'' sorusuna yanıt arandı. Bu yanıtlardan birisi de, o yıllarda şehir merkezinde gelişigüzel yapılan oto parklarının düzene sokulması için paralı hale getirilmesi, elde edilen gelirin de Yozgatspor'a kaynak oluşturması yönündeydi. Başkan Başer, ilk etapta karşı çıktı. Daha sonra mecliste görüşüldü, şehir merkezinde belirlenen yol kenarları ile yıkılan eski ikiz binaların alanı Yozgatspor'a senbolük fiyatla kiraya verildi. Kulüp, personel tahsis edip, otoparklardan ücret almaya başladı.

Daha sonraki dönemde, Yozgatspor, tahsis edilen otopark alanlarını kiraya verip, gelir getirmeye başladı. Ne oldu bilmiyorum. Bu süreç devam ettirilmedi. Belediye kendi uktesine alıp, otopark alanlarını yeniden düzenledi, buralara görevlendirmeler yaptı. Amaç, gelişigüzel otoparkların önüne geçmek, şehir trafiğini rahatlatmaktı. Bu yönde düzenlemer de yapıldı. 

1 Ocak 2021 tarihi itibariyle uygulamaya konulan otopark ücretleri ile niyet, gelir getirici çalışmaya dönüşmüş. Pandemi döneminde vatandaşın sırtındaki yükü hafifletmeye yönelik atılan adımlara karşılık, Yozgat'ta zam yapılması garibime gitti...