YOZGAT'ta aktif siyasetin içerisinde yer alan isimler, pandemi süreciyle birlikte görünmez oldular. Yerel siyaset sahnesi genel siyasetin gölgesine terkedilmiş havası var. Partiler arası ziyaretlerin sosyal medya hesaplarından paylaşımları olmasa kim hangi muhalefet partisinin mensubu bilemeyeceğiz gibi geliyor.  

Sahaya baktığımız zaman Cumhur İttifakını oluşturan AK Parti ve MHP'nin il yöneticilerini görüyoruz. Ziyaretler yapıyorlar, açıklamalarda bulunuyorlar. Yozgat ile ilgili konuları, yapılan hizmetleri, yatırımları dile getiriyorlar, yapacaklarını sıralıyorlar. Yerel yönetimler bir şeyler yapıyor, 'doğru mu yapıyor, yanlışmı yapıyor?' bu konularda muhalefeti oluşturan aktif siyasetin temsilcilerinden çıt çıkmıyor. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Yozgat'a geldi esnaf ziyaretinde bulundu. Sorunlarını dinledi, gündeme taşıdı. Sonrası yok. Yozgat'ta ziyaret edilmeyen, sorunları günden güne artan bir çok esnaf var. Çiftçi perişan. Emekli perişan, çalışan, üreten perişan. Ama sesleri sadece kendi bulundukları alanda sınırlı kalıyor. Belki de yanılıyor olabilirim. Hiç kimsenin hiç bir sorunu yoktur. Var olan sorunlarda iktidar partilerinin temsilcileri tarafından çözüme kavuşturuluyordur.

Muhalefetteki partilerin il, ilçe yöneticileri pandemi süreci içerisinde kaç esnafı, kaç köyü, çiftçiyi, üreticiyi, sanayiciyi ziyaret etti? Bu ve diğer kesimlerin iletmiş oldukları hangi konularda gündeme taşıdı. Yozgat'ın il, ilçe, belde bazında hangi yanlışları üzerinde duruldu. Vazgeçtim, iyi yapılan konuların devam ettirilmesi açısından hangi çalışmaya alkış tutuldu. Görmedim, duymadım, bilmiyorum.