YAZ dönemi gelince iki önemli duyarsız davranışımız Göze çarpıyor. Biri sokak düğünleri diğeri de piknik alanlarının pisliği...
Sokak düğünlerinde hiç bir şey umurumuzda olmuyor. Caddeleri kapatıp Delice eğleniyoruz. Kolu komşu rahatsız olmuş insanlar hasta sayrı olmuş umurumuzda değil, vur patlasın çal oynasın. Düğünümüz var kimse umurumuzda olamaz!. Şükür ezan okunurken sazlar susuyor ezan bitiyor saz caz Başlıyor cemaat oyun havasıyla namaz kılıyor!..Günaha girmişiz hiç önemli değil.
Asıl konum bu değil, konu: Piknik alanlarımızın çöpü- pisliği. Cennet Anadolu diyoruz, Vatanı çok sevdiğimizi söylüyoruz hay hay.. Bunda sıkıntı yok. Ama temizlik konusunda oldukça DUYARSIZIZ . Çevremiz ÇÖP yığını, pislik ve poşet- pet Şişeleri ile dolu. Bu çöpleri kim toplayacak ? Umurumuzda mı kim toplarsa toplasın da, Yakıştı mı bize?
Bu konuda o kadar DUYARSIZIZ ki sormayın gitsin. Elimizde Çekirdek poşetleri çitler çitler atarız. Oturduğumuz mekanlar çöplüğü andırır. Biz kalkınca oraya birileri oturacak ama pislikten oturası gelmez insanların. Kim yaptı bu rezaleti bizden önce oturanlar. Biz Dölek mi duracağız? Biz de aynısını yapardık!.. 
Bu rezaleti bir birimize niçin reva görüyoruz? Anlamakta zorlanıyorum. Yapmayın etmeyin deseniz kavga çıkar, hakaret ederler kesin dövüşürsünüz. Hani biz yurdumuzu seviyorduk ya? Ne oldu bu rezaleti- pisliği reva görür hale geldik. Yakıştı mı bize? 
O kadar duyarsızız ki dağ taş ÇÖP dolu, poşet , pet Şişe ve Atıktan geçilmez durumda. Birileri gelecek bizim için oraları temizleyecek? Kim mi, en yakın köyün Muhtar'ı? Yok öyle bir şey kimse sizin pisliğinizi temizlemek zorunda değil. Kimseyi de aptal yerine koymayın çöplerinize sahip. Çıkın. ALIN götürün! 
Deriz ki oturun eğlenin, yeyin için giderken de çöplerinizi el birliği ile toplayın bir poşet yapın en yakın bir ÇÖP kutusuna da bırakın. Böylece kimseyi rahatsız etmezsiniz. Sevap kazanırsınız, ülkenize ormanlarımıza sahip çıkmış olursunuz. Temizlik imandandır hadisine de riayet etmiş olursunuz öyle değil mi?
Bu ülke bizim bu vatan hepimizin, ülkemizi de seviyoruz. Yaşadığımız ülkeyi cennet gibi güzelleştirmek elimizde. Tertemiz bir vatan özlemimiz. Uğruna can Verdiğimiz bu Vatanı korumak kollamak ve güzelleştirmek de bize düşer. Duyarsız olmayalım ülkemize sahip çıkalım. Can Verdiğimiz kan döktüğümüz bu Vatanı temiz tutmak da elimizde.. Cennet gibi bir vatan da yaşamak istemez miyiz? Elbette öyle ise ülkene- şehrine, vatanına sahip Çık el alemi de kendine güldürme?...