MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Bahçeli: “Bu bir beka sorunu!” diyor. Vatanını seven, ülkesine sahip çıkan herkesin beka meselesini düşünmesi, anlamaya çalışması gerekiyor. 
Seçim yaklaştıkça arena cümbüşü artmaya başladı. Birilerinin koltuk sevdasından çıkıp ülke sorunu olmaya başladı. Bazılarına koltuk tatlı gelmiş olabilir?.. Ama, mesele ülke meselesine dönüştü. Hizmet  devletin gücü, başarı şahsi değil devletin gücüyle yapılır. 
Bu seçimde de ittifaklar netleşti ve partiler iki blokta toplandı. Muhalefet tek çatı altında toplanmış durumda. Karşı blokta da ise Ak Parti  ve Milliyetçi Hareket Partisi yer alıyor. Sayın Bahçeli beka sorununu dile getirerek siyasi iktidara ( aslında başkanlık sistemine) kayıtsız şartsız destek veriyor ve bunu bir ülke meselesi olarak değerlendiriyor!
Belediye başkanlığı bahane: Asıl amaç; Başkanlık sistemine ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a dur, demek!.. Şehirler parsellendi, amaç belediye başkanlığını kazanmak değil siyasi iktidara ve başkanlık sistemine dur demektir. Muhalefet kazanırsa ne olacak? Başkanlık sistemini tartışmaya açacaklar! 
Bu tehlikeli oyunu gören Sayın  Bahçeli siyasi iktidara kayıtsız şartsız destek oluyor ve arkanızdayız diyor. Konuyu basit bir belediye başkanlığını kazanma gibi değerlendirmiyor. Doğuda bazı illeri kazanan bölücü grup belediye araçları ile çukurlar kazdı, terör yuvalarına destek oldu. Devlet bu oyunu görünce oyuna dur dedi, buralara kayyum atadı ve halka hizmeti daha aktif, daha adil ve eşit  sunmaya başladı.
Partiler, demokratik yapımızın vazgeçilmez unsurlarıdır. Ama ülke bütünlüğü, halkın huzur içinde yaşaması ve devletin beka sorunu tartışılmaya başlanır hale gelmişse vatanseverler olarak bize bu ülkeye sahip çıkmak düşer. Bölgemiz  ateş çemberi içinde; devletimiz hedef tahtasında!. Türk ve İslam alemi darmadağınık; böyle bir durumda koltuk sevdasına düşmek ve ülkeyi bir kaosa sürüklemek vatanseverliğe yakışmaz!
Kim ne derse desin, kim ne gazel okursa okusun, kulak vermem; ciddiye almam, samimi ve dürüst bulmam! Benim vatanseverliğim,  işte burada depreşir: Onun için Sayın Bahçeli’yi alkışlıyor, beka sorununu gördüğüm için diyorum ki: bu oyuna gelmem. Ülkeme sahip çıkmak için CUMHUR ittifakından yana tavrımı koyduğumu açıklamaktan geri durmam!.. Bu ülkenin bir beka sorunu vardır; vatanseverler bu ülkeye sahip çıkmak zorundadır!