YOZGAT vazgeçmediğimiz, vazgeçemediğimiz bir garip şehir! Biliyorum birilerinin Yozgat diye bir derdi yok, ne yazık ki onlar da Yozgatlı. Birileri gailesiz, birileri ilgisiz, birilerinin bu şehir üzerine hesapları var, birileri de Çaresiz. Biz bu Şehr-i Karşılıksız sevenlerdeniz! Bizim sevdamız Yozgat üstünedir, birileri bunu anlamak istemeyebilir. Anlamış gözükenler de eften püften şeylerle uğraşıyor. Çok üzüldüm doğrusu.
    Tesbiti iyi yapmak Lazım. Yozgat'ın derdi nedir? Yozgat'ın tanıtıma ve yatırıma ihtiyacı vardır. Yozgat göç veren şehir olmaktan kurtarılmalıdır. Yozgat'a ciddi Kalıcı devlet yatırımları gelmelidir. Sanayisi, ekonomisi, turizmi gelişen büyüyen bir şehir hayalini taşıyoruz ve bu Uğur'da mücadele edecek Yozgatlılar arıyoruz. İstismar eden değil, sadece sözünü eden değil gerçek anlamda Fedakarca lokomotif güç olacak Yozgat Sevdalılarını arıyoruz. Konu bu!..
    Açık seçik bir Şeyler yazacağız da Zülf-i yare de dokunsun istemiyorum. Çünkü amacımız bağcıyı dövmek değil, amacımız üzüm yemek. Amaç üzüm yemekse kırmadan dökmeden gerçekleri ifade edebilmektir. Gördüm ki: gerçekten basit, Lüzumsuz şeylerle uğraşıyoruz. Konu eften- püften oyalayıcı Şeyler. Bunlarla Yozgat'ın SORUNLARINA çözüm bulunamaz, bunlarla Yozgat tartışılamaz. Arabaşı şölenlerine devam...
    Evet, dostlar Yozgat ekonomisi durgun, Yozgat göç vermeye devam ediyor, yer altı ve yer üstü değerleri harekete geçirilemiyor. Şehir kaba bir büyüme gösteriyor ama içten içe küçülüyor, eriyor, bitiyor. Termal turizme açık, ekonomisi ve sanayi gelişen, tarım ve Hayvancılık da adını duyuran bir şehir olamıyoruz. Kısır bir döngü var, üretim yok, kalkınma yok, gelişme yok... Düne göre daha iyiyiz diyorlar ona da saygı duyarız. Destek ve teşvik de Üzerimize düşeni yapıyoruz diyorlar onu da saygıyla karşılarız.
    Üzüldüğüm nokta şu: Deve Dişi gibi siyasetçisi , devletin kilit noktasında görev yapan bürokratları, tuttuğunu koparması gereken bakan ve milletvekilleri var. Zengin iş adamları, Düşünen aydınları ve beyinleri var, Dünya'nın her yöresine dağılmış insanlarımız var.  Bu imkanlara rağmen Yozgat' ı geliştirmek güzelleştirmek için elimizden gelen çabayı göstermiyoruz. Hazin olanı da bu değil mi? Birileri de eften- püften şeylerlile uğraşıyor nasıl üzülmezsiniz Allah Aşkın'a?
    Yozgat' düşünmek tartışmak da bizim gibi üç beş meteliksiz insanlara kalıyor! Bu Yazıyı okuyan siyasetçimiz, bürokratımız ve sorumlularımız- milletvekillerimiz bize sitem etmesin çok güzel gelişmeler oldu da bizim haberimiz mi yok! Bir yöneticimiz diyor ki: " Bekleyin Yozgat da güzel Şeyler olacak" inşallah da daha ne kadar bekleriz? Nedir o güzel Şeyler, Planlaması, projesi ödeneği var mı, çıktı da haberimiz mi yok? Ufukta neler var? Biz de bilelim ve sevinelim. Bunun müjdesini de verelim.
    Yozgat Dernekler Federasyonundaki arkadaşlarımız, Esnaf dernek başkanı arkadaşlarımız, aydınlarımız, iş adamlarımız, zengin ve varlıklı hemşehrilerimiz Yozgat'a yatırıma, Yozgat'ın gelişmesine ve tanıtımına yoğunlaşmak ve konularda kafa yormak zorundayız diyorum. 
    Gelin bir ekip, bir lokomotif grup oluşturalım  sadece Yozgat 'a yatırıma ve tanıtıma yoğunlaşalım. Herkes de kendi Görevini yapsın sizlere de destek olsunlar. Şu kıvılcımı Yiğit bir hemşehrimiz başlatsın ve bu şerefli görevi üstlensin. Hayırlı ve şerefli bir başlangıç yapalım.
    Bunları dile getirmek için yine Yozgat TV Gündeme geliyor haberiniz olsun. Yozgat'ta ulusal yayın yapacak bir televizyon Şart, Şart. Şimdi deyin ki durup dururken niye sitem ediyoruz. Bu konuda ciddi adımlar beklerken, hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Malum çalışmalar, malum faaliyetler ve toplandık - ayrıldık, yedik - içtik eğlendik geçtik!... Hikayesi? Deve Dişi - Yüce dağ gibi yiğitlerden bekledikleriniz ve hayal kırıklığı... Ne desem ki: "Ne garip bir şehirsin be Yozgat". Bu hayalle ölüp gideceğiz! Senin mutluluğunu göremeyecek miyiz? Bu sevda bizi yeyip bitirecek! Birileri de buna hayal deyip gülüp geçecek....