YÖNELTECEĞİMİZ soruya, ''Covit-19 salgınına bağlı tedbirlerdendir'' diye bir yanıt alma ihtimalimiz yüksek. Ama sanmam. Siyasetin nabzı durmuş, heyecan olmayınca kalp atışları da yok denecek durumda. Yani siyaset komada.

Yeni kurulan partilerin kongrelerinin bir heyecan yaratmamasını bir yere kadar anlayabilir, ''Vatandaş uzaktan seyrediyor, duruma göre tavrını belirleyecek'' diyebiliriz. Ama bugün mecliste iktidar ve muhalefette bulunan partilerin etkinliklerine de vatandaşın pek ilgisi yok.

Ama neden?

Siyaset; çözüm üretmeye yönelik yapılması gerekir. Eğer sorunlara çözüm getirilemiyorsa, söylemler söylendiği yerde kalıyorsa, o zaman siyasetten medet ummak hayelden öteye gitmez. Vatandaş bunun farkında. Üretim bekliyor, çözüm bekliyor. Yerel siyasetçi yukarıdan gelen bilgileri, talimatları yerine getirmenin ötesine gidemiyor.

Covit-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında getirilen kısıtlamalardan en fazla etkilenen kesim kahveciler oldu. Zira açılmasına izin verilmesine karşın, oyun yasağı devam ediyor. Hal böyle olunca da çay satışı ile işyeri kirası bile karşılanamıyor. Üretim sezonunun ortasına geldik. Şekerpancarında henüz fiyatlar açıklanmadı. Ne zaman açıklanacağı bilinmiyor. Üretici şekerpancarını söküp, fabrikaya teslim ediyor. Açıklanacak taban fiyat üretimi karşılayacak mı? Meçhul. Çözüm var mı? Yok. Çözüm üretmesi gereken siyaset kurumu ise sessizliğini koruyor. 

Ses çıkaranların sesleri de duyulmuyor, duyurulmak istenmiyor. Bir anlamda kendileri çalıp, kendileri söylüyor. Bu durumda komadaki siyaset kurumuna kim hayat verecek?..