Adam Devlet arazisine kaçak ev konduruyor… veya sokağı işgal edecek boyutta baraka, kulübe yapıyor. İlgili Devlet birimleri “bu nasıl iştir?!” demeye kalmadan, vatandaş kaçak yapının görünür yerine, Bayrak ve Atatürk posterini yapıştırıyor. Aklınca, bayrak ve Atatürk saygı ve sevgisini! Göstermeye çalışıyor. Aslında söylemek istediği şu:”Sıkıysan yık”
***
Herhangi bir kişi, kayıt dışı parayla yakalansa “Ben Atatürkçü vatanını seven birisiyim!” diyerek, işin içinden sıyrılmaya bakar… bakar bakmasına da, soran olmaz “Arkadaş madem Atatürkçü ve de vatanseversin! Yaptığın iş bu düşüncelere sığar mı?”
***
İntihara kalkışan vücuduna bayrak sarar, hak arayan bir eline bayrak, diğer eline Atatürk posteri alır. İlgili ve de yetkililer kovalarlar, bayrak bir yana, Atatürk posteri diğer yana düşer…
***
Kişi, onbin metre şerefsizlik yarışması yapılsa, rakibine ikiyüz metre fark atar, gayrikanuni iş yapıp da yakalandığında, Bayrak, Atatürk, Sevgi ve Saygısının devamına “Elhamdülillah çok inanç sahibiyim!” demeyi de ihmal etmez.
***
Ulan “Affola. ST” bu ne biçim Bayrak, Atatürk sevgi saygısı, bu nasıl bir inanç anlayışı..? 
Buradan vatandaşlara sesleniyorum; Şeytanınızı kaybederseniz hiçbir yerde aramayınız. Yukarda yazdıklarımızın kapılarında şeytan çırak durmaktadır… birde bunlardan bazıları Hac-ı olur. Şeytan-ı taşlarken, şeytan dile gelip de “ulan şerefsiz sendemi?” diyor mudur bilemeyiz!!!
***
Allah rızası için şu sevgi ve saygınızı! İçinizde bırakınız. Yeter artık milli değerleri ulu orta her olumsuz davranışa alet etmeyi…