MUSTAFA Kemal Atatürk’ün her gittiği yerde terennüm ettiği milli ruhu milli kimliği bir çokları görmemezlikten gelip bizi ve Atatürk’ü yanlış tanıtmaya çalışıyorlar. Atatürk’deki milli ruhu ve uyanışı istismar edenler var. Bugün gençlerimiz, kızlarımız, oğullarımız milli kimliğini kaybedip başkalaşmaya, yozlaşmaya başladılar. Devleti ayakta tutan bu milli benlik yara aldıkça devlet bünyesi zayıfladı. Milli ruhtan uzaklaşma; Rüşvetin de, soygunun da, istismarın da kaynağı oldu. “Güçlü devlet, güçlü politika,” milli devlet” kavramlarını tartışırken “Devlet Babanın” gücünü alaya alır   hale geldik. Oysa gençlerimize kazandıracağımız ruh bizi ayakta tutacak olan bu milli ruhtu...
Bize göre milli uyanışın ve şahlanışın kaynağı bu milli ruhu canlandırmak olacaktır. Milli Devlet anlayışıyla başlayan Vatan- Millet kavramını, çocuklarımıza  da verebilseydik, kimse devletine, polisine ve askerine düşman hale gelmezdi, onlara silah çekmezdi. Ve bu şanlı devlet dünyanın en güçlü devleti yapardık. Cennet Anadolu’yu koruyabilmenin tek şartı işte bu milli kimlik taşıyan milli ruhu ayakta tutmak olacaktır. Bunun adı Kardeşlik milli birlik ve beraberlik ruhudur.
Kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize, devletimize, kültürümüze sahip çıkmalıyız. Siyasi çekişmleri bir kenara bırakmak zorundayız. Devlete- millete sahip çıkmazsak bağımsızlığımızı kaybeder dağılır yok oluruz. Bu milli ruh uyanışı  devletin her  kademesinde yankı bulmazsa; yarınlarımıza çok yazık etmiş oluruz. Çocuklarımıza güçlü bir devlet bırakamayız. Bugün TBMM de yaşanılan hadiseler, siyasi çekişmeler, gençlerimiz arasında akıma dönüşen ihanet ve başkalaşım hadisesi küçümsenemez!.. Uyanmak, ülkemize, devletimize sahip çıkmak zorundayız. Milli ruh ve milli kimlik bizim mayamız- yaşam tutkalımızdır.