BİLİYOR MUSUNUZ?  Ortadoğu- Türk İslam dünyası ateş çemberi içerisinde;  Türk ve Müslüman Dünyası üzerinde oynanan oyunlar bizi uyandırmaya yetmedi. İnsanımızın  milli ve dini kimliğine yapılan haçlı saldırıları, emperyalist güçler ve onların içimizdeki taşeronları tarafından destekleniyor!  
"Ülkemizin zenginliğini küresel güçlere peşkeş çeken, yoksulluğu ve işsizliği yaygınlaştıran güdümlü politikalarla insanların ulusal duyarlılıkları geri plana itilmiştir. Milli uyanışın önünde duvarlar örülmesin diyoruz. Temennimiz ve gayretimiz Türk Milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır!..." Tüm dünya insanlığı için tek umut da budur. Milli uyanışın her bölgemizden yükselen şahsiyetli haykırışı öyle umut ediyorum ki, artık milli politikaların üretilmesine neden olacaktır. 
"Türk Dünyasının Uyanışına tanık olmak!'', "Türkiye Sevdası!.." ile "Türk Dünyasının uyanışını görmek…" Bu bir umut:" Esir Türklerin kurtuluş umudu! " gibi. "Türkiye'ye sahip çıkmanın yolu milli kimliğine sarılmaktan geçiyor. Türk kimliğinin temeli Türkçemizdir. Dilimizi ve kültürümüzü yozlaştırmaya yönelik yabancı dille eğitim anlayışını onaylamıyoruz...”
"Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan insanlarımız  Türk Milletinin ayrılmaz bir parçasıdır! Ama hain bir planın uygulayıcısı olanlar, bu insanları kışkırtılmakta ve milli bütünlükten adım adım koparmaya çalışılmaktadır. 
Hain güçler Türkiye'yi bölme- parçalama adına ajanlarına görev veriyorlar: "Gidin, Anadolu'daki vatan -bölme faaliyetlerine katılın!" diyorlar. Kurtuluş Savaşı öncesi gerçekleştiremedikleri emellerini yeniden su yüzüne çıkarmak arzusundadırlar. Bir taraftan harıl harıl vatan topraklarını satın alırken, diğer yandan da polisimize, askerimize kurşun sıkarak milli ve manevi birlikteliğimize darbe vuruyorlar.
Amaç?  Anadolu'daki Kürt- Ermeni Alevi  gibi kardeş grupları harekete geçirerek vatan bölme faaliyetlerine hız kazandırmaktır. Duyarlı  kardeşlerimizin bu oyunlara alet olmayacaklarını  düşünüyoruz. Hedefte vatanımız, hedefte bayrağımız, hedefte milli birlik ve beraberliğimiz vardır.. Aziz Milleti birilerinin mandası yapmak isteyen zihniyetler hortlatılmaya çalışılıyor. 
Her fırsatta Türk Milletinin milli bütünlüğü hedef alınmakta vatanın bölünmez bütünlüğü ve şanlı bayrağı tartışılmaktadır. Siyasi ikballer uğruna vatanın bölünmez bütünlüğünden ödün verilemez! Milli kimliğin korunması, milli ve manevi duyguların uyanması anlamında hepimize düşen görevler vardır!... Uyanmak ve Türk Dünyasının uyanışına katkıda bulunmaktır. Anadolu'yu Sivas'tan Kars'a "Kürdistan" ülkesi olarak ayıran, Kuzeyde bir Rum ve Ermeni  devleti kurulması talebini gösteren  hain güçlerin, Anadolu'yu bölme hayallerini kursaklarında bırakacak top yekun  milli bir uyanışa ihtiyacımız vardır… 
Çocuklarımız, torunlarımız ve geleceğimiz adına endişe duymak zorundayız.. Çanakkale Şehitlerinin kanları ile biz bu günlere geldik. Çanakkale ruhunu unutursanız geleceğinize güvenle adım atamazsınız. Bunu çok iyi  irdelemek zorundayız...
Bizim yavrularımız ve torunlarımız  böyle bir ihanetin çemberinde Anadolu'da nasıl ve ne kadar huzur içinde kalabileceklerdir?... Düşündükçe, inanın hepimizin uykularının kaçması gerekir. Ülkemiz üzerinde bu denli oynanan oyunları değerlendirmeyen bir nesil ayakta tutunamaz. "Vatan Sağ olsun!" diye şahadet şerbetini içen, şehitlerin kanlarının anlamını şimdi daha iyi anlamamız gerekiyor!...