ATATÜRK'ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” dediği egemenliğimizi corona  gibi bir mikrop, açtığı savaşla kısıtlıyor.
Özgürlüğümüze vurulan virüs kelepçesini milli duygularımızın gücüyle kırıyoruz.
Nasıl mı?
Şöyle efendim!
Sosyal medya cıvıl cıvıl bu aralar. Çocuklarla, şarkılarla, şiirlerle dolu. Okullar süslenemedi ama evler ışıl ışıl. Camlar rengarenk. Balkonlar bayraklarla donatıldı. Beyaz-kırmızı renkte kıyafet giymiş minikler, ellerindeki bayraklarla evlerinden tüm Türkiye’ye nazlı nazlı dalgalanıyorlar. Özellikle çocuklar için açılmış eğitim, okul öncesi etkinlik sayfalarında anneler çektikleri videoları, resimleri paylaşıyorlar. Hiç erinmiyor, üşenmiyorum; tek tek hepsini dinliyor, gururla izliyorum.
Yazımı görselle zenginleştirmek için “Çocuklarla Etkinlik” sayfasına video ve resim yüklemiş bir anneye mesaj attım. Kendisinden eğer izni olursa, evde bayram kutlarken çektiği resimleri bu haftaki köşe yazıma eklemek istediğimi yazdım. Annenin profilinde kişisel bilgileri yoktu. Hatta profil ismi bile değişik bir şeydi. Muhabbet edince çocuklarının isimlerinin kısaltılmış hali olduğunu söyledi.
Hanımefendi haklı olarak gazeteyi ve nerede yayınlandığını sordu. Yozgat’ta yayınlanan İleri gazetesi olduğunu söyledim. Yozgatlı olduğumu da ekledim.
“Hemşehriyiz, ben de Çayıralanlıyım.” dedi. Şaşırdım. Tesadüf denilen şey bu olsa gerekti. İkimiz de çok memnun olduk bu durumdan. 
Hemşehrim, virüs esaretini bayram sevincine çeviren nice anneden sadece birisi. Yazımızın altında bulunan Asel ve Musa kardeşler de evlerinde bayram yaparak milli heyecan yaşayan nice çocuktan ikisi.
Ne mutlu çocuklarının milli duygularını engellere rağmen besleyen ailelere!
Ne mutlu özgürlüğünüzü bayramla taçlandıran Atatürk’ümüze!
Ne mutlu çocuklar; Atatürk, bayrak, vatan sevgisiyle dolu kalplerinize!
***
Hayır Hemşehrim Hayır!
Corona virüsü nedeniyle, hükümetimiz tarafından birtakım ekonomik tedbirler alınıyor.  Bunlardan birisi de gelir durumu düşük, ihtiyaç sahibi 2 milyon aileye biner liralık sosyal yardım ödeneği.
Ödenek şartları ve kimlerin alabileceği yetkililer tarafından açıklandı.
Valimiz Kadir Çakır Yozgat’ın basın mensuplarıyla düzenlediği video konferansta, sosyal yardımlar kapsamında 'Yozgat ‘ta 11 bin 111 kişiye biner lira ödendiğini, 6 bin 539 kişiye de ilerleyen günlerde ödeneceğini' söyledi.
Bin lira hangi borcu kapatır, kaç gün yeter bilinmez ama ihtiyaç sahiplerini bulmuş olmasını diliyorum. 
Tabii virüs beraberinde kural ihlallerini de getirdi. Sayın Valimiz, 'sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı 456 kişiye kural ihlali nedeniyle 537 bin 320 lira idari para cezası kesildiğini' de söyledi.
Çekerekli emmim, Sorgunlu dayım, Yerköylü Emine kızımız, Boğazlıyanlı Buğra’mız…
Hayır hemşerilerim hayır, sokağa çıkma yasağı kapsamında iseniz, sokağa çıkmayı aklınızdan bile geçirmeyin.
Sosyal destek kaşığıyla alıp ceza kepçesiyle vermeyin!
Kural ihlalinin;
Cezası çok! Affı yok!