15 Temmuz günü Fetö- PDY terör örgütü eliyle gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine karşı Türk Milleti milli duruş gösterdi. 
Pazar günü Yenikapı’ da yapılan ve halkımızın tüm unsurlarının katıldığı açık hava toplantısı Dünya’ya verilmiş en güzel mesajdı. 
Son dört yazımı millet ve milliyetçilik üzerine yazmıştım. Teorik olarak açıklamaya çalıştığım millet kavramının bu kadar açık ve net şekilde hayata yansıtılması kelimeleri anlamsız kıldı. 
Siyasi görüş farklılıkları ve hayat tarzındaki tercihlerin ne kadar önemsiz olduğunu; önemli olanın ortak geçmişimiz ve ortak gelecek anlayışımız olduğunu bir kez daha kavradık. Acıları ve sevinçleri birlikte yaşamış olmak, millet olmanın en önemli unsurudur. Diğer unsur ise geleceğe yönelik kaygı ve hayallerimizinde aynı olmasıdır. İşte bu ruh, pazar günü, dünya istatistiklerine girecek bir katılımla ‘’ geçmişimiz bir-  geleceğimiz bir’’ dedi.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş bir şokun karşılığı yine aynı oranda bir beraberlikle verildi. Tüm milletimizle birlikte devlet adamlığının en iyi örneğini veren Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Muhalefet Partisi liderlerimizi bir kez daha takdir etmek gerekiyor.
Dünyanın en değerli topraklarında yaşıyoruz. Bu topraklar için ödenen bedel, dünyadaki başka hiçbir kara parçasına ödenmedi. Milli mücadelede dökülen kanların sonrasında dahi sinsice yürütülen savaşlar yeni bedeller ödememize neden oldu.  Kıbrıs’ta, Güneydoğu’da ve son olarak terör eylemlerine bağlı biçimde tüm Türkiye’de verilen şehitler, düşmanın uyumadığını gösteriyor. 
Anadolu topraklarında yaşamak sürekli teyakkuzda olmayı gerektiriyor. Aynı zamanda güçlü ve beraber olmayı da.
Tarihin öğrettiği ve bir kez daha yaşadığımız gibi bundan böyle de, birbirimizle kenetlenmek ve güçlü olmak zorunluluğumuz var. Bunun için aramızdaki ayrılıkları değil benzerlikleri öne çıkarmalıyız. Bilmeliyiz ki ortak yanlarımız ve bağlarımız dünyadaki tüm milletlerden daha fazladır. Aramıza sokulmak istenen fitneleri bertaraf etmeliyiz. 
Bir kez daha;
-Doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli yok, ÜLKE var,
-Türkmen, Laz, Kürt, Çerkez, Yörük yok, TÜRK MİLLETİ var,
-AK Partili, Cumhuriyet Halk Partili, Milliyetçi Hareket Partili, BDPli yok, TÜRKİYE CUMHURİYETİ var,
-Sağcı, dolcu, alevi, sünni, dindar, ateist yok, DEMOKRASİ var,
diyelim.