CUMHURBAŞKANIMIZ Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli projelerinden birisi olan millet kıraathanesi Yozgat’ta da açıldı diye çok sevinmiştik. Ancak bu Sevincimiz çok sürmedi. Geçen gün Millet Kıraathanesine gittik ve hayal kırıklığı yaşadık. Kıraathane halkın okuma salonu olmaktan çıkmış etüt merkezine dönüşmüş?
Yozgat merkezde herkesin istifade edebileceği koskoca bir kütüphane merkezimiz var. Okuma salonları ile geniş bir kesime hizmet veriyor. Yenileri açılabilir mi açılabilir. İhtiyaç var mı onu bilemem, ama bu, millet kıraathanesi olmamalı. Millet Kıraathanesi millete hizmet için açılmış yerler olmalı öyle değil mi? Millet Kıraathanesini ders çalışma yeri gibi görüp etüt merkezi yaparsak amacından uzaklaştırmış oluruz. Milleti de buralardan tecrit ederiz.
Ki gördüğüm kadarıyla öğrenciler burda kitap okumuyor, ders çalışıyorlar. Öğrenci yurtları, öğrenci evleri, kütüphaneler, kitap kafeler ders çalışma için uygun alanlar yokmuş gibi?. Millet Kıraathanelerini amaç dışı kullanıp milletten esirgemek hiç de hoş olmamış! Salonun biri yetmemiş gibi ikinci salonda millete kapatılmış! Kitap mı okunuyor, hayır. Ee, öğrenciler ders çalışıyormuş, şu garabete bakın? Biz buraları niçin açtık millet kitap okusun, sohbet etsin dinlensin diye...Öyle değil mi? Çok maliyetliymiş gibi bir kuru çayı çok mu gördünüz?
Millet Bahçeleri ve Millet Kıraathaneleri niçin yapılıyor? Millet rahatça gezinsin, dinlensin, kitap okusun, kitap okuma alışkanlığı kazansın, sohbet etsin diye! Yozgat’ta Millet Kıraathanesi açıldı diye bizler de  sevinmiş bir kaç kez de gidip arkadaşlarımızla burda oturup sohbet etmiştik. Ayrıca halkın katılımı ile burada kitap okuma etkinliği de düzenlemiştik. En son gidişimde gördük ki; kıraathane amaç dışı kullanılmaya başlanmış, etüt salonlarına dönüşmüş, halka kapatılmış! Diyeceksiniz ki, öğrenciler ders çalışıyorsa bunun ne zararı var? Zararı var demiyoruz buralar milletin okuma salonları: Öğrenci dersine her yerde çalışır, kütüphaneler onları kullandığı en sessiz mekanlardır. Dersi herkes evinde, yurdunda yuvasında da çalışır.
Burada bir keyfilik gördüm. Milleti hiçe sayma, millete ters düşme ve halkı önemsememe!..Çapanoğlu Büyük Camii çevresini dolaşın yüzlerce, binlerce yaşlı, emekli boş vatandaşımız var. Oturacak, dinlenecek ve sohbet edecek mekan bulamıyorlar! İşte millet Kıraathaneleri onlar için yapıldı ( yapılmalıydı). Bunu defalarca yazdık.Onları Camii etrafından uzaklaştırdık. Bir mekan yapmadık yapmayı düşünmedik. Oh, onlar için bir mekan yapıldı diye sevinmişken bu Sevincimiz uzun sürmemiş oldu! Suçlu aramıyoruz ama; Millet Kıraathaneleri millet için yapılmış olmalı. Millet buralara rahatça gelmeli, çay içmeli, sohbet etmeli, kitap okumalı ve dinlenmeli. Belediyenin bir görevi- amacı da bu değil midir? Öyle ise buraları millete kapatmak da neyin nesi Allah aşkına?