CUMHURBAŞKANIMIZ Recep Tayyip Erdoğan’nın sosyal yaşamla ilgili iki güzel projesi var. Millet Kıraathaneleri ile Millet Bahçeleri projeleri...Yozgat Belediyesince geçtiğimiz günlerde mütevazi bir törenle açılan Millet Kıraathanesini gezme imkanımız oldu. Desteklediğim ve önem verdiğim bir projeydi bu... Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Aslında bu kıraathane Büyük Camiye yakın bir mekanda ve çok daha geniş bir alanda kurulmuş olsaydı daha isabetli olurdu.
Çapanoğlu Büyük Camiye çok emekli hemşehrimiz geliyor. Genelde saat 10 ila 12 arasında gelip ikindi namazına kadar cami çevresinde vakit geçiriyorlar. Çoğunluğu yaşlı ve emekli. Onun için bir emekli evinden bahseden yazılar yazdık. Millet Kıraathanesi işte bu ihtiyacı karşılayacak bir mekan olma özelliği taşıyor. Keşke Çapanoğlu Camii çevresinde düşünülseydi dedim. Kitap bulunması, kıraathane özelliği taşıması çok güzel olanı. İnşallah Büyük Camii çevre düzenlemesi yapıldığında  bu mekanda da böyle bir projeye yer verilir diye temenni ederiz.
Millet Kıraathanesinde Kitap olmalı, çay kahve ikramı olmalı (İnsanların kendileri almış olsa da) pasta, börek çörek gibi aperitif yiyecekler de bulundurulabilir. Belediyenin kontrolünde cüzi fiyatlarla bu yiyecekler arzu edene satılabilir. Kitap, gazete, dergi gibi okunacak eserlerin bulunması güzel olmuş. İnsanlar kitap okumaya teşvik edilmeli. Boş boş oturmak, insanları dedi koduya sevk ediyor. Güzel ilmi sohbetler başımız gözümüz üstüne...
Halka açık salon güzel, Kütüphane bölümü çok güzel, özel sohbet ve toplantı odaları da keşke 35- 40 kişilik odalar olabilseydi. Belki mekan yazın genişletilip ihtiyaca cevap verecek halde düzenlenebilir. Dar ve küçük mekan olmanın dışında her şey güzel olmuş. İŞKUR dan alınan hemşehrilerimiz burada istihdam edilirse, hizmet de aksamaz inşallah. Çayın dışındaki ikramlar ücretli olabilir, ucuz ve herkesin kesesine uygun olursa orada bir kaç  hemşehrimize de iş temin edilmiş olur.
Toplantı ve etkinlikler için yer arayan bir çok derneğimiz var. Burası en güzel etkinlik mekanı olacaktır inşallah. Zamanı iyi ayarlanır ve planlaması iyi yapılırsa Millet Kıraathanesinde yüzlerce derneğimiz program yapabilir. Tabii bunun da takibi şart. Suistimale ve reklama düşmeden!.. çünkü buraya gelip dinlenecek, sohbet edecek hemşehrilerimizin de rahatsız edilmemesi lazım. O açıdan dedim ki: keşke toplantı mekanı ile özel sohbet mekanı daha geniş olsaydı da kıraathanede gelecek olan vatandaşlarımız rahatsız edilmeseydi deriz. İnşallah rahatsız edilmeden güzel seçkin bir mekan olarak kullanılmaya devam edilecektir. Halka açık olan salonla kütüphane bölümü ihtiyaca cevap verir çok da güzel olmuş. Kitaplar ve Kitap dolapları da buralara ne güzel yakışmış.
Hizmetin iyisi kötüsü olmaz!..Milletin hizmetine sunulan her şey güzeldir, takdire şayandır deriz. Belediyelerin  halka hizmeti öne çıkarması da takdire şayandır. Malum o makamlar halkın emanet ettiği makamlardır. Gök Kubbede hoş bir seda bırakmak isterseniz halka hizmet edip, halkın gönlünü kazanır ve  kalıcı hizmetler yapıp  halkın gönlüne girersiniz. Halk adamı olmak, halkla bütünleşmek halka hizmet ederken Hakkın rızasını da düşünmek insan olmanın gereğidir. Çünkü bu makamlar kimseye baki kalmıyor, hatta bu hayat kimseye baki değil... Bunun bilincinde olmak insanı  yüceltir ve hizmete yönlendirir.
Sözü uzatmayalım, Millet Kıraathanemiz güzel olmuş, hayırlı olsun diyoruz. Emeği geçen, vesile olan herkesten Allah Razı olsun! İnşallah Yozgat’a, Yozgatlı’ya ve gençlerimize faydalı olacaktır. İlim irfan yuvası olmasını, güzel etkinliklere ev sahipliği yapmasını temenni ederiz. STK ‘ların burasını güzel ve örnek çalışmaları için kullanılması temennimizdir. Tartışmalardan , dedi kodudan ve siyasetten arınmış bir mekan olarak görmek istediğim bu güzel mekanı gezdim, beğendim ve emeği geçenlere de teşekkür etmek istedim. İnşallah Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği olarak bu güzel mekanı zaman zaman kullanmayı Şiir  ve Edebiyat Sohbetlerinde değerlendirmeyi düşünüyoruz. Son bir temennimizi daha dile getirelim: Millet Kıraathanesini yönetmek üzere edebiyata ve kültüre sevdalı bir dostumuz  görevlendirilmeli. Ömer Tansel kardeşimizle görüştük; kendisini ve emeği geçenleri kutladık. Mekanın tarafsız, siyasetten uzak, dedikodulardan ve tartışmalardan  uzak  bir mekan olarak herkesçe kullanılması temennisiyle...