Aslında üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konu.Oysa biz anlık yaşayıp anlık karar veren bir toplum olduğumuz için o kadar kararsız kaldık ki mesleğimiz ile ilgili... 
Çevrenize baktığınızda yaptığı işten memnun olmayan o kadar insan var ki... Yada şöyle diyelim ikinci bir üniversiteyi insan neden okur? Yada ikinci bir iş neden yapar... Galiba gittikçe mutsuz bir nesil yada tatminsiz bir nesil mi yetişiyor? Mesleğini sevmeden yapan kişi işinde verimli olamaz bir şeyler ortaya koyamaz...
Meslek seçimi ortaöğretim yıllarına bırakılmadan çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerinin tespiti ile çocuklarımızla konuşularak karar verilmelidir. Şöyle bir örnek vereyim çocuk 10. sınıfa kadar sayısal derslerinde başarısız ama aile illa kızlarının doktor olmasını istiyor imkanı varmı hayır bence...
Birde şöyle bir bakış açısından bakalım sayısal alandan Universite sınavına giren öğrenci sırf çevresi hukuk kazandı desin diye hukuk yazan... Bu örneklerin hepsini çoğaltabiliriz tercih dönemlerinde bizzat öğrencilerim ve ailelerin bakış açılarından bir kaçı. Meslek demek gelecek demektir gelecek planında deneme yanılma kullanılamaz her bir hatanın belki de telafisi olmayacak. Bu nedenle meslek seçimi bir kaç güne yada ısrarla yapılacak bir seçim asla olmamalıdır. Yani meslek  üniversite tercihleri başladığında karar verilmemlidir!!! Mesleki eğitim yönlendirmeleri ortaöğretim kayıtlarında belirlenmeli ve ona göre ortaöğretim tercihi yapılmalıdır. Her bireyin yetenekleri ve ilgileri farklıdır.
Günümüz Türkiye'sinde her alanda meslek elemanına ihtiyaç duyulmaktadır her çocuk belli başlı bölümleri okuyacak diye bir kural yoktur. Çocuklarımızı kapasitesinin üstünde zorlamayı bırakalım artık.  Amaç çocuğunuzun geleceği değil mi ? Mutsuz bir çocuğunuz olsun istermisiniz bence hayır..
Bırakalım o zaman iyi olabileceği mutlu olabileceği mesleği yapmasına birlikte karar verelim. Bu süreçte kesinlikle alanında uzmanlaşmış kişilerden destek alarak takibi yapılmalı ve ortak çalışmalar sonucunda çocuklarımızın yönlendirmesi yapılmalıdır. 
Bunun ilk adımlarını OSYM attı ve dereceye giren öğrencilere önemli alanlarda burs imkanları getirdi . Sosyal algı sonucunda yazılan belli başlı bölümler dışında da bölümler olduğunu hatırlattı. Şu soruyu çocuklarımıza öğrencilerimize kesinlikle sorduralım! 
Gelecek Bize ne İle Gelecek... 
Her genç gelecek Türkiye'sinin inşası demektir. Meslek seçimine bu denli dikkat edilmeli ve üzerinde titizlikle çalışılması gereken bir konudur. Alanında uzman kişilerden bu süreçte sürekli destek alınmalı ve çocuğumuza kapasitesinin üstünde bir başarı beklenilmemelidir..