Dış işleri: Tüm komşu ülkelerle kavgalıyız ya da savaş halindeyiz. İçini karıştırmayı ülke politikası olarak belirlediğimiz Suriye’den milyonlarca  insan Türkiye’ye geldi. Açlık, sefalet diz boyu. Tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Irak ile İran ile düşmanız. Batıya tamamen yüz çevirdik, bir zamanlar asli hedef olarak gördüğümüz Avrupa Birliği çalışmaları rafa kalktı. İsrail, Amerika, Almanya, İngiltere… Türkiye düşmanı. Bir zamanlar Dış İşlerinde çok başarılı (!) bir bakanımız vardı hatırlar mısınız?  “Sıfır Sorun Politikasının” mimarı. O, Başbakan oldu ama Dış İşleri ’de “Sırf Sorun” oldu.

İç İşleri: Ülkenin doğusunda kontrol Devlette değil. Her gün şehit haberleri ile yıkılıyoruz. Devlet, bırakın vergiyi elektrik parasını bile toplayamıyor. Eş başkanlı Belediyelerde “Kandil” temsil ediliyor. 
Adalet: Paralel Yapı dedikleri insanlar hâkim ve savcıların seçiminde oyların yarısını alıyor. Adalete güven, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en düşük seviyesinde. Vatandaş adliyeden ümidini kesmiş. Davalar bitmiyor, biten dava infaz edilemiyor. Yolsuzluk yapandan hesap sorulmuyor.
Maliye: Devlet vergi tahsil edemiyor. Vergi verecek güçte şirket sayısı giderek azalıyor. Esnaf, tüccar Devlete borcunu ödeyecek gücü bulamıyor. 
Milli Eğitim: Andımız bile okunmuyor. Millilik kalktı ama eğitim iyi mi derseniz, o da değil. Parası olan çocuğunu okutuyor. Fakir, ne yaparsa yapsın. Bir de Yozgat’ı düşünürseniz, iller arasında sonlarda dolaşıyoruz.
Ekonomi: Dolar, Euro tarihinin en yüksek seviyesinde. Halkın önemli bir kesimi sosyal yardımlarla yaşıyor. Üretim azalmış, işsizlik artmış. Kişi başına düşen milli gelir azalmış. İhracat durmuş ithalat azmış.
Sağlık: Bir zamanlar iyiye giden işler eski haline dönmeye başlamış, katkı payları artmış, sıralar çoğalmış.
Milli Savunma: Ergenekon, Balyoz gibi soruşturmalarla Milli Askerler tasfiye edilmiş, özel kuvvetler zayıflatılmış, Allahtan, geçmişten gelen ordu geleneğimizle çok şükür hala ayaktayız. 
Sanayi: Yozgat özelinden bakarak cevap verelim. Ağırından vazgeçtik hafif sanayi tesisi bile açılmıyor, var olanlar kapanıyor. Organize sanayilerin yenisini kuracağımıza eskisi boşalıyor. 
Turizm: Alman, Japon, Koreli, İngiliz, Rus, hepsi haberleşmiş gibi Türkiye’ye gelmiyor, başka ülkelere gidiyor. Turizm gelirleri hızla düşüyor. 
Bakıyorum Memlekete içim daralıyor. 
İyi bir şey göremiyorum. 
Allah’ım, Türk Milletine, Türkiye Cumhuriyetine, Vatanımıza yardım et. Ahlakı, bilgisi, görgüsü, aklı, zekâsı yüksek Milletin Evlatlarını çıkar ve  bize önder yap. Onların rehberliği ve yöneticiliğinde bizi bu sıkıntılardan kurtar. Medeni, gelişmiş, huzurlu, refah içerisinde bir ülkede yaşamamızı nasip et.