Okulların açılması ile kırtasiyelerde kuyruklar oldu, veliler öğretmenlerin isteklerini yerine getirmek için koşturdu da koşturdu.
Çocukların eksiklerinden ziyade öğretmenlerin istekleri velileri oldukça yordu, milli eğitim bakanlığı eğitim konusunda, okul şartları açısından çalışmadı diyemeyiz, ancak öğretmenler konusunda özellikle bu yazdığım konular ile alakalı muhakkak bir çalışma yapması lazım.
Bazı ailelerin okulların açılması ile maddi olarak ne kadar zorlandığını, imkânlarının ne kadar zor olduğunu bizzat müşahede ettim, durum böyle iken bir de bunun üstüne öğretmenlerin bizzat marka adı vererek öğrencilere telkinde bulunması işleri olmaza sokuyor,  çocuğa zararsız ürün istenebilir ama şu marka olsun bu marka olsun demek kesinlikle yanlıştır! Kesinlikle ayıptır!
Okullar ve idareler nasıl denetleniyor bilemem, ancak öğretmenlerin bazılarının bu anlamda rahat bırakıldıkları kesin, öyle gereksiz öyle aşırıcı istekler var ki inanılır gibi değil, bazı öğretmenlerin aile fotoğrafı istemesi konusu ise beni hayrete düşürdü, bir insan okula neden aile resmi versin? Öğretmen neden istesin bunu? Güya siz aile misiniz değimlisiniz? Ona bakacağız düşünce hâkim sanırım, mazeret ve istek ne olursa olsun bir ailenin eşi ile çekilmiş resminin okul tarafından istenmesinin uygun olmayacağı kanaatindeyim.
Saçma sapan istekler yüzünden öğrenci ve velilerin yaşadığı sıkıntıları sanıyorum milli eğitim yetkilileri düşünmelidir, asgari ücretin ne kadar yükseltilse de komik durumda olduğu ülkemizde bu kadar marka tutkunu öğretmenlerin olması içler acısı.
Aynı işi gören bir çok ürün varken özellikle öğretmenin ısrarla istediği markalar yüzünden ortaya çıkan çirkin durum derhal düzeltilmelidir, bu durum marka ürünlerin hoşuna gitmekten başka ve onlara çalışmaktan başka bir avantaj sağlamamaktadır.
Bunlara yabancı isimli yazarların kitaplarını da siz ekleyin sevgili yetkililer, içinde kültürüme, inancıma aykırı yazılmış ne olduğu belli olmayan kitaplar neden öğrencilere ders olarak veriliyor? O yabancı yazarlar Türk aile yapısını inanç dünyamızı nereden biliyorlar? Y da ne kadar biliyorlar?
Her yıl değişen okul kıyafetleri, çocuklardan okula kaydedilirken istenen onlarca top A4 kağıdı daha neler neler…
Eğitimin bazı alanlarını düzenlemekle her şey çözülmüş olmuyor, evet sevgili yetkililer bu yazdıklarım ve daha nice sorun için lütfen gereken ne varsa yapın, ve ailelerin üzerinde ki bu yükü azaltın milletin zaten geçim derdi yüzünden canı burnunda, bir de siz tepelerine binmeyin.