MEVLANA “Eğer süvari ata hükmediyorsa, at onu ahire götürür. Yok, eğer at süvariye hâkim olursa at onu ahıra götürür der.

Kişi yaptığı işi bilir ve programını gerçekler üzerine bina eder ve dürüst, adaletli olursa süvari olarak peşindeki kitlesini olumlu sonuçlara götürür.

Yerel yönetimlerde süvari önemlidir. Süvari yönetmeye talip olduğu şehrin ihtiyacını ve eksikliğini iyi bilmelidir. 

Ankara Aziz vatanımızın başkentidir. Büyük Atatürk’ün ileri düşüncesi sonucu ülkeye hâkim bir noktada olan şehrimizdir. Türkiye Türkleri için, hatta dünya Türklüğü için önemli bir şehirdir. Bu özellikleri taşıyan şehrin süvarisi de iki kat dürüst, adaletli, vicdanlı ve çalışkan olması gerekir.

Mansur Yavaş bu şartları taşıyorum iddiası ile ortaya çıktı. Ankaralı da onu bağrına bastı gel bu toprağın çocuğu bize hizmet et dedi.

***

Bir kentin belediye başkanının kentlerde ulaşımı rahatlatmak için alt ve üst geçit yaptırması, yolların asfaltlanması onun görevlerindendir. Kış aylarında öğrencilere çorba dağıttırması da, öğrenci evlerine verilen suyu yüzde 50 ucuza vermesi, köyde yaşayan seçmenlerine ucuza su kullandırtması, öğrencilerin ulaşımı zor olan okullarına otobüs hattı koydurması, şehir sınırları içindeki semtlerin gelişmesi ve güzelleştirilmesi için çalışması, park ve bahçeler yapması, bisiklet yolu yaptırması, Ankara Kalesi gibi şehrin simgesi olan yerlerin yenileme çalışması yaptırması da ve şehrin temizliği görevleri arasındadır.  Mansur Yavaş bu hizmetin hepsini bil hakkın yaptırmaktadır.

Tüm Ankaralının hakkını birkaç kişiye peşkeş çektirmemesi, Belediyeye ait tüm ihalelerin canlı yayınlanarak şeffaflaştırılması, yurt dışından milyonlar verilerek alınan ağaçlar yerine yerli malı ağaçlardan yararlanılması, Kentin yoksullarını “veren eli alan el görmemeli” prensibiyle  destekletmesi çok önemli hizmetidir.

Ama daha önemli bir hizmeti var ki bunu tüm Belediye Başkanlarının hatta ülke yönetenlerinde örnek alması gerekir. Böyle hizmetler ona güven duygusunun yoğunlaşmasını sağlamaktadır.

Belediyeye ait arazileri ilgilenen vatandaşa hibe olarak, yerli tohum desteği de sağlanarak kullanım hakkını veriliyor. Ürettiklerini alma garantisiyle beraber. Bu karşılıklı güven sonunda ortaya çıkan ürün belediyece alınıyor bir kısmı ihtiyacı olanlara ücretsiz aktarılıyor, bir kısmı da Belediyece açılan ve sayısını çoğaltacaklarını beyan ettikleri “Başkent Market” adlı marketlerde daha ucuza sattırarak diğer vatandaşlarının ekonomisine de dolaylı destek sağlıyor. 

Bunlar teşekkürü hak eden hizmetlerdir. Uyarılması gereken tarafları da mutlaka vardır. Bir lideri başta tutturan da baş aşağı düşürende çevresidir. Lider çevresinin yaptığının çoğundan haberdar değildir çünkü onlara güvenmektedir. İş yoğunluğu güven duygusu insanlara hata yaptırabilir.

Mansur başkan; yükselme değerlerine iyi sahip çık ki yükselmen devam etsin. Halkla arasına mesafe koyan, halkın erişmediği kişiler varsa ona da dikkat etmek senin görevindir.

Daha başarılı olman dileğimizdir. Yaptığınız hizmetten bir Ankara mukimi olarak bizlerde yaralanmaktayız. 

Teşekkürler.