Ali ALP Yozgatlı bir işadamı. Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde yaşıyor. Organik tarım ve bölgesel ticarette zirve yapan başarısı ve birbirinden ilginç projeleriyle bulunduğu ilin ekonomisine canlılık kazandırıyor. Bilgisi, tecrübesi ve dürüst kimliğiyle topladığı güveni insanlara refah ve huzur olarak iade ediyor. Eğitime, kültüre ve istihdama yönelik yatırımlarıyla saygın bir konuma sahip örnek bir organizatör olarak tanınıyor.
Köprübaşı İlçesinin Mestanlı kırsalına kurmuş olduğu zeytin çiftliği ve işleme tesisleri ile bölgeyi turizm ve iş sahası konumuna getirmiş. Ekonomik ve sosyal yaşamı artı yönde şekillendirdiği, reklam boyutuyla da Manisa adını dünyaya duyurduğu için; Valilik, Üniversite, Belediye, Siyaset ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından katkıları sürekli takdir ediliyor. Seviliyor, sayılıyor, Yozgatlı adını liyakatiyle taşıyarak, yüceltiyor, örnek davranışlarıyla biz hemşehrilerine tarifi imkansız gururlar yaşatıyor.
Ali ALP adını müteşebbüs ve siyasi yönüyle Ege bölgesinin her yerinde duymak mümkün. Babacan yüzü, kültürü, hoş sohbeti, samimi ve sıcak konuşma üslubuyla tüm siyasetçilerin saflarına katmak, vitrinlerini süslemek için peşinden koştuğu önemli bir isim. Onun adının geçtiği her yerde güven ve saygı ortamı oluşuyor. İstese de istemese de etrafındaki insanların yönlendirmesiyle siyasete doğru itekleniyor. Bir aralar yerel siyasetin merkezinde de görev almış. Doğru, ilkeli ve adaletli tutumlarıyla her yerde takdir ediliyor. Biliyorsunuz ki ülkemizdeki siyasi faaliyetler iftira, karalama kampanyaları ve şova dönük projelerle sıkıntılı bir güzergah izliyor. Fakat bu asil soylu hemşerimiz nezaket ve kibarlıktan ödün vermeyen kimliği ile daha fazla yıpranmadan uzaklaşmak niyetinde. 
Köprübaşı adına siyasete girmesi yönünde halkın beklentileri yoğunlaştığından kafasında ikilem düşünceler hakim. Belediye başkanı olsa, Ankara siyaseti ve bürokrasisindeki dostlarının çok olduğunu bilen yerli halk, Ali Beyin ilçeyi ihya edebilecek birikim ve donanıma sahip olduğunun farkında. 
Mestanlı köyü bölgesinde geniş bir alana kurduğu organik zeytin çiftliği, tarım otoriteleri tarafından hayranlıkla izleniyor ve örnek gösteriliyor. Cenneti andıran bu çiftliği, toprağa olan sevdasının, gönlüne yansıttığı enerjisiyle şekillendirerek nakış nakış işlemiş ve keyfe dönüştürmüş. Yöreye özgü meyve sebze çeşitleri, mini hayvanat bahçesi, süs bitkileri, dinlenme alanları,  spor tesisleri, sosyal donatılar ve ürün işleme kompleksleri ile tam bir cazibe merkezi oluşturmuş. Düne kadar atıl ve köhne bir köy olan Mestanlı artık Avrupai bir iş sahası. Yurdun dört bir tarafından gelen girişimci ziraatçiler, atıl bir araziden verimli bir çiftliğe dönüştürülen kombineyi gezerek, aynı veya benzer bir projeyi şehirlerinde tesis edebilmek için bilgi desteği alıyorlar. 
Ali ALP çok cömert ve misafirperver bir insan. Sofrası sürekli açık. Gönülden ikramların bereket olarak katlanacağına inanan ter temiz yürekli bir asilzade. İnsan ve unvan ayrımı yapmadan, siyaset, sanat, edebiyat, iş dünyası, köylü, çiftçi, işçi, öğrenci vs her türlü kesimden geleni, gideni eksik olmuyor. Hiç biri sosyal statüsü, makam, mevkii, varlık, yokluk gibi kriterlerle katagorize edilmeden eşit değerlerde ağırlanıp uğurlanıyor. Derya gönlü ve has karakteriyle herkesin kalbini fethetmiş. Öğrencilere sınav öncesi verdiği moral yemekleri, köylülere iftar sofraları, il protokolü ve ülke siyasetinden ziyaretçilere diplomatik ibade, hayır kurumlarına, eğitim sektörüne, bölge fakirlerine, sivil toplum kuruluşları ve diğer detaylardaki şahıs, kurum ve kuruluşlara iane ve iaşe gibi bir çok güzelliğe imza atan bu değerimizi övgüye mazhar özellikleriyle size tanıtmakta bana düştü.  
Takdir ve hayranlıkla izlediğimiz bu güzel insanın emeklerinden kazanan sadece Manisa ve Yozgat değil elbette. Her yönüyle Türkiyemizin kazandığının bilincindeyiz. Onurlu, omurgalı ve güvenilir kimliği ile ürettiği hilesiz ve doğal ürünleri sofralarda baş tacı edilirken, onun kutsal emekleriyle Yozgatımız adına hep güzel bakış, övgü ve itibar kazanıyoruz. Bizde bu değerli hemşehrimize bize yaşattığı her gurur için sağlık, mutluluk ve uzun ömür temennilerimizle, başarılarla dolu altın yıllar diliyoruz.