Gazetecilik yaşamımızda iki ay, sayfaya bakan arkadaş hasta olduğundan magazin sayfası yapmışlığımız vardır.
Geçmişte ve şu anda çok çok ünlü bazı sanatçılar, randevu alır, utana sıkıla fotoğraflarını masa üstüne bırakır, “abi bizden de bahsederseniz seviniriz” derlerdi.
Şimdilerdeyse bir paparazzilik almış başını gidiyor. Sanatçı kaçıyor, muhabir kovalıyor. Sanatçı yüzünü kapatıyor, kafa tutuyor, “ne çekiyorsun” dedikten sonra küfür savuruyor…
Yapmayın etmeyin magazinci meslektaşlarımız. Onları kovalamayı bırakınız. Onların sizin peşinizden koşması dururken sizler neden kendinizi yoruyor, aşağılanıyorsunuz?
Onların gıdası haberlerinin çıkmasıdır.
Bir hafta ara verin, bakın ondan sonra neler oluyor.
Yalancıktan ayağını alçıya aldıranlar mı, konu mankeni sevgililer mi, suni kavgalar mı, akla hayale gelmedik mizansenlerle kendileri sizlere haber uçuracaklardır. Dahası haber olmak için aile sırlarını açacaklardır. Biraz sabredin haber sizlere yağacaktır. Nasıl ki balık karada yaşayamaz onlarda habersiz kalınca yaşayamayacaklardır.
Zamanında magazin muhabirlerinin önünde hazır olda bekleyen çok sanatçı görmüşlüğümüz olmuştur. Gazeteye gelip “akşama programıma mutlaka bekliyorum. Saygılarımı sunarım efendim.” Diyenler azımsanmayacak oranda mevcuttu. Nasılda değişti devir?.. Çoğu değerler kaybolmuşta haberimiz yokmuş! Mesleğe saygı gösterin ki saygı göresiniz.