SPOR Toto Bölgesel Amatör Lig’de 10’uncu hafta geride kalırken, temsilcimiz Yozgatspor Aksaray Belediyespor ile deplasmanda oynadığı müsabaka ile ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. 
Namağlup ve lider olarak çıktığı Aksaray deplasmanında umduğunu bulamayan kırmızı siyahlı ekip, 3-1’lik skor ile hem namağluptuk unvanını kaybetti, hem de liderlik koltuğundan oldu. Tabi olabilir, Yozgatspor bir maç kaybetti diye dünyanın sonu gelmedi, şampiyonlukta elden gitmedi. Bu müsabakanın bana göre telafisi mümkün. 
Yozgatspor Aksaray deplasmanında iyi oynamadı. Bunu teknik ekip ve yönetim de kabul ediyor. Kırmızı siyahlı ekibin kötü oyununa birde beklenmedik hakem hataları ile birlikte gelen kırmızı kart ve sakatlık takımın oyun planını da ister istemez bozdu. Teknik direktör Aydın Yavuz, kırmızı kart ve sakatlık sonrasında zorunlu değişiklikler yapmak durumunda kaldı. 
Takım 1-1’i yakaladıktan sonra skoru koruma ihtiyacı duyunca ister istemez rakip takıp daha atak bir görüntü çizmeye başladı ve kazanmak için varını yoğunu ortaya koyan Aksaray ekibi aradığı golleri de son dakikalarda buldu ve kırmız siyahlılar 3-1 mağlup olurken, liderliği de Aksaray’da bırakıp Yozgat’a döndü. 
Bu mağlubiyetin baş tarafta da dediğim gibi telafisi var. Eğer Yozgatspor güçlü rakibi karşısında puan yada puanlar almış olsaydı bana göre Aksaray Belediyespor şampiyonluk yarışının gerisinde kalacaktı ama Aksaray temsilcisinin galip gelmesi ligi bana göre yeniden başlattı. Aksaray takımı da umutlandı ve şuanda şampiyonluğu en büyük üç adayından biri konumuna geldi. Ancak ligin ikinci yarısında Aksaray’ın işi zor gibi gözüküyor çünkü, ligin ikinci yarısının ilk haftasında lider Nevşehirspor deplasmanına çıkacak, daha sonra ilerleyen haftalarda ise şampiyonluk mücadelesi veren Yozgatspor deplasmanına çıkacak. Aksaray ekibi bu iki deplasmandan alacağı puan kayıpları işini zora sokabilir ama alacağı puanlar ile de şampiyon olabilir. 
Nitekim lig Aksaray Belediyespor’un Yozgatspor’u yenmesi ile birlikte yeni başladı ve bu uzun maratonda ipi kim göğüsler bekleyip göreceğiz. Yozgatspor’un devre arasına kadar önünde üç maçı bulunuyor, bu hafta Kilis Belediyespor ile oynayacak olan kırmızı siyahlı ekip, daha sonra Belen Belediyespor deplasmanına çıkacak, ligin ilk yarısının son haftasında ise ligde benim en çok çekindiğin Kayseri Şekerspor ile karşı karşıya gelecek. Bu üç müsabakadan 9 puan çıkarırsa kırmızı siyahlı ekip devre arasına da avantajlı girer. Bu arada devre arasında yapılacak olan yerinde ve nokta atışı transferler ile de bu takım şampiyon olur diye düşünüyorum. 
Takım şampiyonluğa koşarken, şehirde nedendir bilmem ama bu şampiyonluk ruhu bir türlü oluşmadı. İki sezon önce takım 1 puan ile şampiyonluktan olduğu sene şehirde oluşan ruh aynı başarıyı yakalayan kırmızı siyahlı ekip için bu sene oluşmadı. Şehrin üzerine bir ölü toprağı serpilmiş gibi bunun sebebi nedir bilmiyorum ama biran önce Yozgat bu ölü toprağını üzerinden atıp takımına sahip çıkması, maddi olmasa da manevi olarak kırmızı siyahlı ekibin yanında olması gerekli. Geçmişte olduğu gibi esnafımız, taraftarımız bayrak asma kampanları düzenlesin, STK’larımız, taraftarlarımız, bürokratlarımız, esnafımız takımımızın antrenmanlarını izlesin onlara tatlı ikram ederek maddi olmasa da manevi olarak yanlarında olduklarını hissettirsinler. Takım başarılı gidiyor, ama şehirde hiçbir hareketlilik yok. İnşallah Yozgat bu ölü toprağını üzerinden atar ve takımına sahip çıkar, her kulvarda takımının yanında olur. 
Ben bu arada uzun bir aradan sonra galip gelen Yozgat Bozakspor’u kutluyorum. Üst üste ligin zirvesinde yer alan takımlar ile karşılaşan kırmızı siyahlı ekip bir türlü istediği sonuçları alamamıştı ve takımda moral düşüklükleri olmuştu. Bu hafta güzel bir oyun ile rakibini 10 sayı farkla yenerek üzerindeki kötü havayı attığına inanıyorum.
Bu hafta sonu liglerde Yozgat’ı temsil eden takımlar zorlu müsabakalara çıkacaklar. Ben hem Yozgatspor, hem Yozgat Bozokspor hem de Sorgun Belediyespor’un sahadan istediği sonucu alarak hefelerine ulaşacaklarına inanıyorum, inşallah spor adına güzel bir hafta sonu geçiririz.