Yozgat'ın yöresel yemeklerinden Testi Kebabını tanıtmak amacıyla Lokantacılar ve Kahveciler Odası tarafından düzenlenen yarışma öncesinde, yarışmaya katılan aşçılar, son günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanılan terör olaylarını protesto etmek, terör olaylarında şehit olan güvenlik mensuplarını da saygı ile anmak üzere, beyaz önlüklerinin üzerine siyah kurdele taktı, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz' pankartı ile Şehirlerarası Otobüs Terminali bölgesinden başlayıp, Lise Caddesi'nden yarışmanın düzenlendiği Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdü.

Burada saygı duruşunda bulunan aşçılar, ardından hazırladıkları testi kebaplarını pişirmek üzere ocakların başına geçti.
 
Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcıları Ömer Atan, Halil Güldemir, Sadadettin Can ve Mahmut Dolmacı'nın jüri üyeliğini yaptı yarışmayı düzenleyen Yozgat Lokantacılar ve Kahveciler Odası'nın Başkanı Eyüp Coşgun, her yarışma ve etkinlikte testi kebabını ön plana çıkartmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yarışmanın bu yıl ikincisini düzenlediklerini belirten Coşgun, ''Yarışma öncesi 66 ustamızla birlikte kortej yürüyüşü yaptık. Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Alanı'nda ateşimizi yakarak, ustalarımız burada testi kebaplarını pişirdiler. Daha sonrada jüriye sundular" dedi.
Coşgun, yarışmadaki asıl amaçlarının testi kebabını tanıtmak olduğuna vurgu yaparak, ''Testi kebabımızı herkes biliyor ama daha çok tanıtamıyoruz. Bunun tanıtımı için ilk olarak burada başladık. Testi kebabımızı Türkiye'de bir numaraya çıkartacağız. Büyük otellerde turistlere de testi kebabını tattırarak tanımını yapmak istiyoruz. Bu yıl 66 ustamız katıldı, gelecek yıllarda daha kapsamlı bir yarışma yapmayı planlıyoruz'' diye konuştu.
Yarışmada kebap ustalarından Muharrem Yılmaz birinci, İsa Şimşek ikinci, Murat Coşgun üçüncü oldu. Dereceye girenlere ustalara plaket ve madalyalarını Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslığolu ve jüri üyeleri verdi. Yarışmaya katılan testi kebapları vatandaşlara ikram edildi.

Editör: TE Bilişim