Geçtiğimiz ay açılışı gerçekleşen konakta satışa sunulan doğal, yerli ve yöresel ürünlere Yozgatlı vatandaşlar ve E-88 Karayolu üzerinden seyahat eden vatandaşların ilgi ve alakası, belediyeyi sevindirdi. 
Hafta sonu Sarıhacılı Mahallesi’nde bulunan Yöresel Ürünler Konağı’nı ziyaret ederek, personelden işletme hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Kazım Arslan, konağın yeni açılmasına rağmen, vatandaşların yol boyunda bir mola noktası ve Yozgatlılarında hafta sonu uğrak haline getirdiği bir lezzet durağı olarak tercih ettiği konağın önümüzdeki süreçte daha fazla rağbet göreceğini bildirdi. 
Kazım Arslan, yöresel ürünler konağında yerli ürün sayısını da mevsimine göre artırdıklarını belirtti.

Arslan, konakta seri üretimle üretilen marka ürünlerin bulunmamasının önemli bir ayrıntı olduğunu hatırlatarak, vatandaşların yöresel doğal ürünlere bundan dolayı ilgi ve rağbet gösterdiğini söyledi.

Başkan Arslan, konakta Yeniceköy’ün bulguru, Darıca Köyü’nün yeşil fasülyesi, Baltasarılar’ın kuru fasülyesi, Çayıralan’ın balı, Oluközü’nün turşusu, merkezin parmak çöreği gibi tamamen doğal ve organik ürünlerin satıldığını ifade etti.  

Başkan Arslan, yöresel ürünler konağındaki yöresel ürünlerin, Yozgat’ın tanıtımının yapıldığı Antalya ve İzmir’deki fuarlarda da ilgi gördüğünü ve bol miktarda bu fuarlarda yöresel ürünlerin satışını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim