Ev baklavasının Yozgat halkı tarafından benimsenmesini mutlulukla karşıladıklarını söyleyen GİMAT Grubu Genel Müdürü Nizam Akdoğan, 'Doğal ortamda, annelerimizin eliyle seri olarak üretilen; Zafer Pastanesi ve GİMAT Mağazalarında satılan ev baklavasının Ramazan Ay'ında büyük ilgi bulması bizleri mutlu ediyor' dedi. 

Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlı çeşitlerinden ev baklavasına vatandaşın ilgisi büyük. 

RAMAZAN'DA İLGİ BÜYÜK

Tepsisinden ambalajına kadar özel hazırlanmış ve Yozgat motifi, kültürü ve tarihi taşıyan ambalajlarda pazarlamasının yapıldığını ifade eden Akdoğan, 'Ramazan Ay'ında evlerin vazgeçilmezlerinden olan tatlı çeşitlerinden en fazla ilgiyi ev baklavası buluyor. Anne eliyle hazırlanması ve daha hafif olması ve tabiki lezzeti müşterilerimizin tercih etmesinde birinci etken. Bu Ramazan hiç olmadığı kadar ilgi var. Bizde bu ilgiyi karşılamak için her gün taze taze üretip, aynı gün satıyoruz' diye konuştu. 

SEVDİKLERİNİZE GÖTÜRECEĞİNİZ EN ANLAMLI HEDİYE

Ev baklavasının yapılışı, hazırlanışı ve  imal edilmesinin diğer baklavalardan farklılıklar arzettiğini bildiren Akdoğan,  bu lezzeti bugüne ve gelecek nesillere taşımak adına GİMAT’ın gerekli alt yapıyı hazırlayarak üretimini sürdürdüğünü söyledi. Uzun yıllardan bu yana, şehir dışına götürülecek Yozgat’a mahsus bir hediyelik materyal bulunmamasının sıkıntısının yaşandığını vurgulayan Akdoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Desti kebabı, arabaşı, çedenemiz var. Bunları başka şehirlere hediyelik olarak götürmemiz zor. Ama ev baklavası, hem adı üzerinde, hem tatlı olduğu için, hem taşıması kolay, hem de Yozgat’a has bir damak zevki olduğu için bu açığı kapatacak nitelikte bir üründür. Bunu ticari bir beklenti içerisinde yapmış değiliz. İşin maliyet noktasında karlılık gözetmedik, Yozgat’ın bu açığını kapatmak adına böyle bir uygulama yaptık. Sonuna kadar da arkasında duracağız. Ramazan'da da en ziyaretlerine halkımızın götürdüğü hediyelerin başında geliyor"

ÖZEL AMBALAJLI KUTULARDA SATILIYOR

Tepsisi, spatulası ve ambalajına kadar özel hazırlanmış ve Yozgat motifi, kültürü ve tarihi taşıyan ambalajlarda pazarlaması yapılmaktadır.. Kutularda annelerimizin, babalarımızın gençliğindeki resimler, Sucu Dursun Dede’nin resmi, Büyük Camii’nin eski hali, Zafer Otobüslerinin, Cumhuriyet Meydanı’nın ilk halleri özel kutumuzda tasarlanmıştır. Ev baklavasını, Yozgat için kültürel anlamda bir ürün olarak görüyoruz.. Yozgat Baklavası, günün 24 saati bize ulaşıldığında verilebilecek en güzel hediyelerden bir tanesidir”

Editör: TE Bilişim