Yozgat Erdoğan Akdağ Mahallesi E-88 Karayolu üzerinde Popiler Damak Lezzetleri isimli yeni bir restoran düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tören Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, Yurt-Ay Derneği Başkanı Hakan  Çeliksoy  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Restoranın açılışında konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yaklaşık 4 yıldır Yozgat'ta görev yaptığını belirterek, "Bizim sosyal dönüşümü sağlamamız lazım, sosyal hayatın yeniden dizayn edilmesi lazım. Özellikle ev hanımların topluma hakim olmaları, sokağa çıkmaları, hayatın her kademesine kendilerini göstermeleri lazım. Gençlerimizin de hane reislerimizin de Yozgat'ın değişeceğine inanarak kendi ölçü ayarlarını kendi çalışmalarını ona göre dizayn etmeleri lazım. Yani bizim Yozgat'ın şu anki halinden bir iki numara daha farklı daha güzel şeyleri yapıp ortaya koymamız lazım. Bu müessese de aynı ölçüde bir çalışmanın sonucudur. Mevla hayırlı işler versin. Burası güzel ve geniş, Yozgat'a lazım olan mekanlardan birisidir. Birçok ihtiyacı karşılayacağına ve örnek olacağına inanıyorum. Valiliğimizin, belediyemizin Yozgat'a kazandırmaya çalıştığı sosyal donatılara bir tamamlayıcı unsur olacaktır. Bu vesile ile burasını açan kardeşimize hayırlı kazançlar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum" dedi.

İşletme sahibi Hikmet Çeliksoy'un damak tadına büyük önem verdiklerini belirterek, vatandaşların aradığı, özlediği lezzeti burada bulabileceğini belirterek, "İki kattan oluşan ve yaklaşık 800 metre kapalı alana sahip restoranımızın alt katında mescid, çocuk oyun parkı bulunmaktadır. Ailelerimiz rahatlıkla yemekleri yerken çocukları da alt kattaki oyun parkımızda eğlenebilirler. Restoranımızda ızgara çeşitlerinden, bütün yemek ve tatlı çeşitlerine kadar özel aşçılar tarafından hazırlanmaktadır. 17 kişi istihdam ediyoruz, fakat bu sayıyı önümüzdeki günlerde artırmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından restoran İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu'nun yaptığı duanın ardından hizmete açıldı.

 

Editör: TE Bilişim