Yozgat’ta ramazan aylarının vazgeçilmezi olan ve geleneksel ramazan tatlıları arasında yer alan kadayıf tatlısı için vatandaş tel kadayıfa büyük rağbet gösteriyor. Tatlı olarak ramazan sofralarını süsleyen ve hemen hemen herkesin ramazan ayında bir kere olsun tattığı kadayıf satışları ramazan ayında artarken, kadayıf üreticileri de vatandaşın ilgisinden memnun durumda. 
Yozgat’ta kadayıf üretimi yapan ustaların kimisi el kesme metoduyla kimisi de makinelerde seri üretimle kadayıf üretiyor. Hanımlar marifetleriyle hamura hayat verirken, makinelerde ince ince kıyılan tel kadayıflar üretimden, sofraya birçok aşamadan geçerek hazırlanıyor.  Yozgat’ta 30 yıldan fazladır kadayıf üretimi gerçekleştiren Ankara Yufka ve Kadayıf İşletmecisi İsmail Aslan, “Kadayıfçılık bir meslektir, bir sanattır bu sanatı bilmeyenler kadayıfa o has tadı veremezler” dedi. 
İsmail Aslan, özellikle ramazan ayında satışlarının bir hayli arttığını dile getirdi. 
Ramazan ayında işlerinin ikiye katladığını aktaran İsmail Aslan “Ev hanımları ve ustalarımızın marifetli ellerinde kadayıflarımız hayat buluyor. Özel tandır sacında pişiriyoruz ve 30 yıldır bu işi yapıyoruz. Hem yufka, hem kadayıf üzerine 30 yılımızı doldurduk, müşterilerimizden çok memnunuz, onlarda bizden memnun” dedi. 
Özellikle Ramazan ayında vatandaşların diğer tatlılardan ziyade, kadayıf tatlısını tercih ettiğini belirten İsmail Aslan, “Ramazan ayında kadayıf tüketimi hem geçmişten gelen bir kültür, hem de  kadayıf tatlısının hazmının kolay olması ve herkesin kendi evinde rahatlıkla yapabilmesinden kaynaklanıyor. Ayrıca bizim kadayıflarımız sütlü kadayıftır sütlü olarak üretiyoruz” dedi. 
Fiyatların geçen yıl ile aynı olduğunu bildiren Aslan, bu yılda kilosu 7 Lira 50 kuruştan sütlü kadayıf satışı yaptıklarını aktardı. Altılı yufkayı 6 Lira’dan, çorbalıkların 12 Lira’dan, makarna ve eriştelik diye tabir edilen diğer hamur işlerinin ise 8 Lira’dan alıcı bulduğu bildirildi.


Editör: TE Bilişim