Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yiyecek İçecek Alanı öğrencileri hem lise eğitimlerini tamamlıyor hem de kendilerine tahsis edilen modern mutfakta aşçılık mesleğini öğreniyor.

Et ve sebze yemek türleri, salatalar, garnitürler, tatlı ve pasta gibi her türlü yemeği büyük ustalıkla yapan öğrenciler, yemek yapmanın yanı sıra masa düzenleme ve servis yapma usullerini de öğrenerek kendilerini geleceğe hazırlıyor. Okuldan mezun olan öğrenciler aşçılık sertifikasını alarak kendilerine ait iş yeri açma imkanına da sahip oluyor. 
Okul yiyecek hizmetleri alanı eğitim şefi Soner Beşçamlar,10 ve 11'inci sınıf yiyecek içecek alanı öğrencilerine rutin olarak her gün uygulama ders verdiklerini belirterek, "Öğrencilerimize yemek çeşitlerinin, tatlı ve salataların nasıl yapıldığını öğretirken, restoranımızda da servis yapma tekniklerini gösteriyoruz" dedi. 

Yaklaşık 4 hafta sonra okuldaki restoranı halkın hizmetine sunacaklarını ve halkın burada yapılan yemek çeşitlerinden faydalanması için ücret karşılığında faydalanmasını sağlayacaklarını ifade eden Beşçamlar, "Restoranımız her gün 12:30 ile 13:30 arasında halkımıza hizmet sunacak. Buradan döner sermaye usulü ile elde edilen gelirden öğrencilere ücret verilecek" diye konuştu. 

Zübeyde Hanım Kız Teknik Anadolu Lisesinin çok modern atölyelere sahip olduğunu vurgulayan Beşçamlar, "Okulumuz Türkiye çapında bir okuldur. Buradaki atölyelerin üniversitelerin uygulama alanlarında dahi göremeyeceğiniz bir atölyedir. Buradaki atölyelerimiz son sistem modern teknoloji ile donatılı. Buradan mezun olan öğrencilerimiz iki yıllık sınavsız geçiş hakkı var. Aşçılık bölümlerine , Turizm Otelcilik ve konaklama işletmecilik bölümlerine geçebiliyorlar. 4 yıllık fakülte bölümlerine geçerek yine yiyecek içecek hizmetleri bölüm öğretmeni olabiliyor. Buradan yiyecek içecek hizmetleri alanından mezun olan her öğrencimize iş yeri açma belgesi veriyoruz. Bu işyeri açma belgesi ile sermayesini planlayan her öğrencimiz yiyecek içecek hizmetleri iş işyeri açabilirler. Bu tür avantajları var. Öğrencilerimiz bura da mutfak yapım teknikleri, temel yiyecek öğretim dersleri, tatlı yapımı teknikleri ve açık büfe derslerinde mutfağımız ve dünya mutfağını A'dan Z'ye bütün örneklerini görüyor ve bu örnekleri uygulama yapma şansı buluyorlar" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim