YAKLAŞAN Kurban Bayramı öncesinde sokaklarda hareketlilikler de artmaya başladı. Yabancı plakalı araçlar caddelerde, sokaklarda, ana caddelerde, köy yollarında karşımıza çıkıyor. Bayram yaklaştıkça daha da artacak, yabancı plakalı araçlar. 

Canlı Hayvan Pazarlarında da ciddi oranda hareketlilikler yaşanıyor. Yozgat'tan her yıl olduğu gibi büyük şehirlere kurbanlık sevkiyatları devam ediyor. Karayollarında Tarım Müdürlüğü ekipleri, güvenlik birimi ekipleriyle birlikte sevki yapılan kurbanlıklarla ilgili denetimler gerçekleştiriliyor. Kurbanlıkların sağlıklı olup olmadıkları, kulak küpeleri ve pasaportları, veteriner hekimlerden alınmış raporlar inceleniyor. Uygun bulunması halinde geçişine izin veriliyor. Kurbanlılar belirlenen merkezlerde pazara sunuluyor.

Belgesi eksik olan, sağlıklı olmayan hayvanlar alıkonuluyor. Sadece Yozgat'tan giden kurbanlıklar değil, Doğu Anadolu Bölgesindeki illerden büyük şehirlere sevki yapılan kurbanlıklar da Yozgat'ta kontrolden geçirildikten sonra, uygun olması durumunda yollarına devam etmelerine izin veriliyor.

Kurban Bayramı öncesinde çeşitli açıklamalar yapıldı. Daha önceTarım ve Orman İl Müdürlükleri tarafından yapılan 'uyarı' niteliğindeki açıklamalara Veteriner Hekimleri Odası da katıldı. Kurbanlıkların sağlıklı olmamasının yaratacağı sorunlar sıralandı. ''Ucuz etin yahnisi iyi olmaz'' denir. Ucuza kurbanlık alıp, yanılmak yerine normal fiyatına sağlıklı kurbanlık almak daha doğru bir tercih olduğunun altı çiziliyor. Bilesiniz.