GÜNÜMÜZDE Ülkemizi bekliyen bir tehlike var, bunun bilimsel adıda Kültürel Ankisiyete. Biraz açarsak, kültürel korku da diyebiliriz. OrtaDoğudaki buhranlar, krizler bilhassa savaşlar sonucu, Ortadoğu ülkelerinden Türkiyemize mülteci akını başlamış, gerek Iraktan, gerekse Suriyedeki savaşlar sonucu mülteci göçü akını gerçekleşmiştir. Mülteci Sorunu bazı problemleride getirmektedir, bununla beraber.
İlk önce salgın hastalıklar belirgin olarak görülme riski vardır. Ülkemiz bu durumu göz önüne alarak önleyici tedbirler almaya başlamıştır. Çeşitli bulaşıçı hastalıklara karşı Mülteci kamplarındaki insanlara saglık ekipleri tarfından koruyucu aşılar yapılarak önlem alınmıştır. Sonrası diğer bir tehlike teröristler mülteci halkın arsına karışarak ülkemize sınırlardan giriş yaparak bir tehlike olan terör sorunu ortaya çıkartmaktadırlar.
Ülkemize giriş yapan mültecilerle beraber asayiş sorunu hortlamıştır, hırsızlık, gasp, darp ve beraberinde terör ve anarşi, asayiş bozukluklarını da beraberinde getirmiştir.
Kültürel farklılık beraberinde de Kültürel etkileşim ve kültürel yozlaşmayıda geirmiştir. Bunda dil ve lisan farkı arpların bazıları daha doğrusu çoğu dilimizi bilmemekle beraber bazı sorunlar getirmiştir, bunun sonucu.Bunun yanısıra din farklılığı Müslüman veya hristiyan olmaları bazı sorunlar yaşatmıştır.
Mültecilere yardım edecegiz diye kaş yaparken adeta göz çıkarmaya meyilli durumlar ortaya çıkmıştır.  Ya bizimde kültürümüz dilimiz dinimiz, örf ve adetlerimizde bozulursa esas büyük tehlike o zaman gerçekleşecektir. Bunun sonucunda Kültürel Ankisiyete meydana gelecektir. Diyer degişlede kültürel korku ve beraberinde de kültürel yozlaşma meydana gelecektir. Bu insanlara yardım edecegiz diyede ülkemizdeki muhtaç insanlarıda ihmal etmemek gerekir. Nasılki arap mületcilere ülkemiz adeta kucak açmış durumdadır.  Arap ailere kişi başı 200 USD para yardımı yapılmakta her ay. Bunun yanısıra arap çoçuklara Türk okullarında eğitim imkanı verilmekte, ayrıca iş alanları yaratılmaktadır. İş, aş, yemek, ekmek, giyecek, içeçek yardımıyla beraber Türk insanları arap mültecileri bağrına basmıştır adeta.
Böyle yaparak muhtaç durumda olan aşa, işe, barınmaya muhtaç durumda olan Türk halkına perde çekilmiştir. Nedense işsiz, aşsız, evsiz insanlarımız unutulmuştur. İlk önce bunada tedbir almak ve Kültürel ankisiyede ve beraberinde tedbirler alarak kültürel bozulma ve kültürel yozlaşmayı önleyici tedbirler almamız gerekmektedir.