Serinyol Şiir Dinletisine Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Gazeteci-Şair Yazar hemşehrimiz Ahmet Sargın ve Sarıkaya Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Kelami Akdemir ile Eğitimci şair Kaşif Kani Ertürk de katılarak Yozgat’ı temsil etti. Antakya bölgesi şairlerinin yoğunlukta ilgi gösterdiği bu programı Eğitimci hikâye ve roman yazarı Fatma Çetin Kabadayı hazırlayıp sundu. Eğitimci- şair yazar  Mahmut Çetin Zorba’nın da yardımcı olduğu “ Bir Tutam Mola” şiir dinletisine çok sayıda şair ve yazar katıldı.
Ahmet Gök Sosyal Dinlenme Tesislerinde yapılan Serinyol 2. Şiir Dinletisine  Serinyol Belediye Başkan yardımcıları Nevfel Çelik, Adil Erta, eşi İrem Erta ve Antakya İl Kültür Turizm Müdür Vekili Ali Türetken’in yanı sıra eğitim camiasından çok sayıda  konuk ve davetli şairler katılarak programın renkli geçmesini sağladı.
Antakya Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ali Türetken Kültür- Sanat çalışmalarını önemsediklerini ifade ederek böylesine güzel etkinlikler düzenleyen arkadaşlarımızın her zaman yanındayız dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Açılış konuşmasını yapan yazar Mustafa Atım da kültür – sanat faaliyetlerinin önemini vurguladı.
Davetli- konuk şairler adına bir konuşma yapan hemşehrimiz Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın, kültür sanat faaliyetlerini önemsediklerini belirterek bir ilin ve ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını ifade edip: “ Bizler kültür elçileriyiz, bu bizim için bir sevdadır. Türk Kültürüne hizmet etmeyi amaçlayan bu tür etkinliklere katılmaktan   da zevk alıyoruz” dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Hatay Serinyol 2. Şiir  Dinletisinde sahne alan şairlerin isimleri şöyle:  Mustafa Söylemez, Hüseyin Uzel, Necla Karataş, Çetin Kalkan, Hatice Elveren Peköz, Selahattin Yılmaz, Süreyya Kaya, Kaşif Kani Ertürk, Ahmet Sargın, Eşref Azgın Türkeri, Atra Gönül Aslan, Meltem Sözbilir, Ömer Sayıl ve Hasan Gök  şiir yorumlarıyla; Turgay Aşkın saz ve sözüyle hemşehrimiz Kelami Akdemir de Türk sanat Müziğinden okuduğu parçalarla seyircileri coşturdular ve  programa renk kattılar.
     Sazın, sözün, coşkunun, sevginin ve muhabbetin, hakim olduğu Serinyol Şiir Dinletisini Eğitimci Şair- Yazar Fatma Çetin Kabadayı ve Eğitimci Şair- Yazar  Mahmut Çetin Zorba hazırlayıp sundu. Güzel bir birlikteliğin sonucunda  katılımcılara “Teşekkür Belgesi” takdim edildi. Şairler de bu anlamlı buluşmayı toplu fotoğraf çektirerek değerlendirdiler.

Editör: TE Bilişim