“Aldığımız ödüller, yaptığımız etkinlikler Yozgat’ın tanıtımı içindir. Verilecek küçük desteklerle büyük tanıtımlar yapmaya devam etmek istiyoruz” dedi. 

Yozgat’ta şair ve yazar kimliğinin yanı sıra ortaya koyduğu etkinliklerle kentin tanıtımını sınırlar ötesinde de gerçekleştirmeyi başaran Şair ve Yazar, İleri Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Sargın, Yozgat’ın tanıtımı noktasında gerçekleştirdikleri etkinlikler ve ortaya çıkan izlenimleri anlattı. 
“Yozgat Şair Yazarlar Derneğini kurduktan sonra Türkiye’nin her yerinden insanları davet ettik Yozgat’a” diye başladığı açıklamasında Sargın, Yozgat’ın tanıtımı adına ciddi faaliyetlerinin olduğunu belirtti. 
Yozgat’ta dernekçiliği aktif hale getirmek suretiyle Yozgat dışında gerçekleştirdikleri etkinliklerin tanıtım noktasında etkili olduğunu ifade eden Sargın; 
“Yozgat’ı temsil noktasında ismimizin ön plana çıkması bizim için gurur verici bir olay. Gittiğimiz programlardan ödüllerle, plaketlerle, belgelerle döndük. Teşekkür belgesi, takdir belgesi, onur belgeleri ile şükürler olsun sayfalarımızı doldurduk. Bir kitap oluşacak kadar zengin hale geldi. Biz bu ödülleri Yozgat adına aldık. Yozgat’ı temsilen aldık. Kendi adımıza değil Yozgat adına katıldığımız bütün etkinliklerden, şenliklerden güzel ödüller, güzel tepkiler aldık. Bunu da Yozgatlılara armağan ediyorum. İnşallah sağlığımız el verdiği şekilde gelecekte de Yozgat’ın tanıtımı adına ciddi etkinlikler ve programlar yapacağız” diye konuştu. 
Türkiye’nin farklı illerinde hala Yozgat isminin telaffuz edildiğine dikkat çeken Sargın, şunları söyledi: 
“Türkiye’nin farklı illerine giden arkadaşlarımız oralarda Yozgat adına ismimi duyduklarını söylediler. Yaptığımız tanıtım etkinliklerin dışarıda bıraktığı izlerin yansıması oluyor. Etkinlik ve tanıtım programları yapmamız için şehrimizin yöneticilerinin katkıları gerekiyor. Aldığımız ödüller de yapacağımız faaliyetler de Yozgat adına, Yozgat’taki kültür ve sanat adınadır. Küçük bir destekle bu etkinlikler devam edecektir.”

Editör: TE Bilişim