Bursalıların da dikkatini çeken  23 Ocak 2015 tarihine kadar açık kalacak sergiyi her gün çok sayıda Bursalı ziyaret ederek, fotoğrafların öyküleri ve özellikleri hakkında görevlilerden bilgi ediniyor.
Geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirilen kokteyl ile Bursa Vali Yardımcısı hemşerimiz Mustafa Karslıoğlu tarafından, Bursa Yozgat ve İlçeleri Kültür Eğitim Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Uslu, Gazeteci Seyfi Çelikkaya, Fotoğraf Sanatçısı Selim Durak ile birlikte açılışını yaptığı sergide Yozgat Merkez ve bağlı ilçeleri ile beldelerinden 100 fotoğraf yer alıyor. 
Bursa Yozgat ve İlçeleri Kültür Eğitim Yardımlaşma Derneği öncülüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Bakanlığı'nın desteği ile Bursa'nın merkezindeki Gülez Sanatlar Galerisi'nde 'Fotoğraflarla Bozok Diyarına Yolculuk' adlı serginin açılış kokteylinin ardından sergilenen fotoğraflar gezildi, Yozgat'ın havadan çekilmiş görüntüleri perdeden yansıtıldı. Sergide yer alan fotoğrafları öyküleri ve önemlerini konuklara anlatan Gazeteci Seyfi Çelikkaya daha sonra bin 500 civarında fotoğrafın da slayt'ını konuklarla paylaşıp, fotoğrafları tek tek anlattı, Yozgat'ın tanıtımına katkı sağlamaya çalıştı.
Bursa Yozgat ve İlçeleri Kültür, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Uslu, Kalkolitik dönemden günümüze yerleşimlerin olduğu Yozgat'ın Hititler, Frigler gibi birçok medeniyet ve kültüre ev sahipliği yaptığını, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet'in kuruluş dönemlerine ait bir çok mimari eseri barındıran, höyükleri, kaleleri, hamamları, cami ve türbeleri, eski konakları, kaplıcaları, kanyonları ile tanınan Yozgat'ın yeterince tanınmadığını hatırlattı. Uslu, Yozgat'ın tanıtımını Bursa'da çeşitli vesilelerle yapmak üzere bu tip etkinlikleri gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi.
Gazeteci Seyfi Çelikkaya, Yozgat'ın bilinen yüzünden çok bilinmeyen yüzünün bulunduğunu, bu yönünü ise mesleki çalışmalarında bugüne kadar yansıtma gayreti içerisinde olduğuna dikkat çekti. Çelikkaya, ''Sergide yer alan fotoğrafların her bir karesinin bir öyküsü, hikayesi vardır. Bunlar zaman içerisinde çeşitli gazetelerde haber olarak sunulmuştur. Avrupa'da ve Türkiye'de bir a  ç ile tarafından kurulan tek şehir olma özelliğine sahip Yozgat adına tarihte tescil edilmiş ürünleri bulunmaktadır, bunlardan birisi de Alıç meyvesidir. Yozgat'ta fındık yetiştiğini, fındık bahçelerinin bulunduğunu da kimse bilmez. İşte bu yönleriyle Yozgat'ı fotoğraflayıp, tanıtmaya gayret ediyoruz'' dedi.
Fotoğraf Sanatçısı Selim Durak da, Yozgat'ta bir ilke imza atıldığını, Yozgat'ın her yönüyle fotoğraflarının Bursa gibi büyük bir şehirde sergilenmesinin sağlandığı gibi, fotoğrafların Yozgatlılar dışında da çok sayıda insan tarafından gezilip, görülmesi ve beğenilmesinin de kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
23 Ocak 2015 tarihine kadar açık kalacak olan Bursa'daki fotoğraf sergisini mesai saatleri içerisinde çok sayıda kişinin gezdiği belirtildi. Özellikle üniversite öğrencileri, güzel sanatlarla ilgilenen gençler ile kültür, sanat alanında faaliyet gösteren sanatçılar da sergiye büyük ilgi gösteriyor.

Editör: TE Bilişim