Yozgat’ta halı ve kilim el dokumacılığı mesleğinin yaşatılması ve vatandaşların meslek edinmesi için Sorgun ilçesine bağlı Eymir Belediyesi, Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğünün işbirliği ile açılan Kilim Dokuma ve Halıcılık kursunu tamamlayan 24 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Eymir Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Sorgun Belediye Başkanı Ali Arslantaş, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Eymir Belediye Başkanı Çetin Mertoğlu, İş Kur İl Müdürü Nevzat Atak, Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Açılışın ardından kısa bir konuşma yapan Eymir Belediye Başkanı Çetin Mertoğlu, 24 kursiyer ile başlanan kursun 5 ay sürdüğünü belirterek “İlk başlarda biraz karamsar başlayan kursiyerlerimiz zamanla çok iyi işler çıkartmaya başladılar. Burada ki amaç Eymir’deki ev hanımlarımızın ev ekonomisi ve aile ekonomisine hem katkıda bulunmak hemde kültürel ve sosyal yönlerimizi geçmişimizi tarihimizi bir adım daha öne çıkartmak adına yöresel kilim dokuma ve halıcılık kursunu açtık” dedi.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’da yaptığı konuşmada, Türk tarihinde, geçmişinde ve kültüründe özellikle kilim ve kilimcinin ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Vali Yazıcı, “Kilim dokum akursu bir ruh meselesidir. Her bir üründe, her bir eserde o eseri yapan kardeşimizin ruh dünyası var. Tabi insan sevdiği işe kendisin verdiğimiz zaman kıymet vermeye başlıyor, ve eser konuşmaya başlıyor eser. Kilim Dokuma ve Halıcılığın ileride daha da gelişeceğine inanıyorum. Ben bu vesile ile bugün sertifikalarını alacak bütün kursiyerlerimizi kutluyorum” dedi.
Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü usta öğreticisi Nesrin Meral ise, kursa geçtiğimiz yılın 9’uncu ayından itibaren başladıkların belirterek “Kursun ilk günlerinden öğrencilerimiz çok fazla bir şey bilmiyorlardı. Ancak zamanla işi kavradıktan sonra çok güzel ürünler ortaya çıkardılar. 100’e yakın ürün çıkardılar. Bütün kursiyerlerimizin tek hedefi bir atölye açılması ve bu işe orada ilerletmelerdir” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim