Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği’nin ev sahipliği yaptığı Yozgat programı 7 Temmuz Cumartesi günü Hacegan Çay Bahçesi’ndeki kahvaltı ile başladı. Kahvaltı sonrası dernek başkanı, gazetemiz köşe Yazarı Ahmet Sargın eşliğinde şair ve yazarlar Yozgat’ın farklı yerlerini gezip, tanıdılar.
Saat 15.00’de Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Kent Park Tesisleri’nde bir araya gelen şair ve yazarlar, yenilen yemeğin ardından şiir ve türküleri ile doyumsuz bir program icra ettiler. Kent Park’taki programı Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, Yozgat Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Saygı ve vatandaşlar izledi.
Programın açılış konuşmasını yapan YOŞAY-DER Başkanı Ahmet Sargın, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile düzenlenen Şiir Şöleni’ne Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in de önemli katkılarının bulunduğunu söyledi.
Şiir şölenini düzenlemekte amaçlarının kentin tanıtımına katkıda bulunmak olduğunu belirten Sargın, Türkiye’nin farklı yörelerinden, şehirlerinden gelen şair ve yazarların katkısı ile bir kültür yelpazesi oluşturduklarını söyledi.
Daha sonra konuşan Sarıkaya Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Kelami Akdemir de katılımlarından dolayı tüm şair ve yazarlara teşekkür etti.
Yozgat’ın her zaman sanata ve sanatçıya ev sahipliği yapacağını belirten Akdemir, bu tür etkinliklerin halk şiirinin, türkülerinin yaşatılması adına önemli bir vesile olduğunu sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından sırasıyla sahne alan şair ve yazarlar, kaleme aldıkları şiir ve türkülerden seslendirdiler. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği program akşam saat 21.00’de Galata Çamlık Otel’de devam etti. Akşam yemeği ile başlayan program canlı müzik eşliğinde şiir ve türkü dinletisi ile devam etti.
SARIKAYA’DA COŞKULU KUTLAMA
Şiir Şöleni’nin ikinci günü Sarıkaya İlçesi’nde gerçekleşti. Sabah saat 10.30’da Sarıkaya Şair ve Yazarlar Derneği’nde çay molası veren şair ve yazarlar, ilçeye bağlı köy yaylasında bir etkinliğe katıldı. Burada müzik, şiir ve eğlence programı ile renkli bir gün geçiren şair ve yazarların Yozgat programı renkli görüntülerle sona erdi.

Editör: TE Bilişim