Yozgat Belediyesi, fotoğraf sanatçısı Oktay Yıldırım ve edebiyatçı Ertuğrul Kapusuzoğlu’nun katkısı ile Ramazan ayı boyunca Lise Caddesi’ndeki tarihi askerlik şubesi binasında sanatsal faaliyetler gerçekleştirecek. Yıldırım’ın ebru sanatı ve resimleri renklendireceği bina, Kapusuzoğlu’nun meddahlığı ile farklı bir atmosfere bürünecek.
Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Sosyolog Sadeddin Arslan ve Oktay Yıldırım ile birlikte ‘Dokunuş’ projesinin uygulanacağı tarihi binada incelemelerde bulundu. Binanın giriş katında oluşturulacak alanda gün boyu bir yandan resim, ebru sanatı gibi etkinlikler gerçekleştirilirken diğer taraftan da sergide satışa sunulacak.
Projenin gönül projesinin sanatla buluşması olduğunu söyleyen başkan yardımcısı Talip Karslıoğlu; “Tarihi binada resim sergisi, ebru sanatı tabloları satılacak. Elde edilen gelirle bayramda fakir çocukları giydirilecek. Yozgat Belediyesi, Oktay Yıldırım ve Ertuğrul Kapusuzoğlu yapacak. Elde edilen parayla fakir çocuklara bayram kıyafeti alınacak” dedi. 

5 BİN YIL ÖNCESİNE GÖTÜRECEK
Karslıoğlu, öte yandan ‘Kent Müzesi’ olarak planlanan tarihi konakla ilgili hazırlanan projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığını bildirdi. 
Konakta Yozgat tarihinin 5 bin yıl öncesi ve sonrasının buluşturulacağı bir kent müzesi planladıklarını kaydeden Karslıoğlu, şu açıklamalarda bulundu: 
“Yozgat tarihinin 5 bin yıl öncesine gideceğiz. Oda da tarihten bir akış olacak. Kent Müzesi haline gelecek. Binanın alt katında da demirciler, berber, bakırcılar gibi meslek dalları mankenlerle canlandırılacak. Burada bir çarşı oluşturulacak. Buradan tarihi binanın arka bahçesine gidilecek ve burada kış bahçesi olacak. Burada kafeterya olacak. Proje, Kültür Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Yıl içerisinde ihalesi yapılacak, çalışmalar başlayacak. Bununla ilgili başkanımız detaylı açıklamayı kamuoyuna yapacak.”

Editör: TE Bilişim