Diğer etkinliklerden daha fazla ilgi gören Sürmeli Topluluğu'nun konserinde Yozgat türkülerinin yanı sıra Yozgatlı şairlerin şiirleri de seslendirildi.

Yozgat’ın müzik kulvarındaki en önemli isimlerinden Ahmet Yanalak gözetimindeki konserde seslendirilen türküler izleyenler tarafından alkışlandı. Konserde solo türkülerde söylendi. Yozgat'ın genç gazetecilerinden Mustafa Teker söylediği türkülerle izleyenlerden büyük beğeni aldı. Konseri izleyenlere yöresel kıyafetli görevli tarafından heybe içerisinden kavurga ikramında bulunuldu.

SIRA GECESİ YAPILDI

Yozgat  Belediyesi ramazan etkinliklerinde Sürmeli Topluluğu’nun verdiği coşkulu konserin ardından, önceki akşam ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği ekibi sahne aldı. Ramazan akşamlarına ayrı bir renk katan her iki ekipte Yozgatlılara üst üste iki gün doyumsuz konserler sundu. Yozgat  Belediyesi Sürmeli Topluluğu’nun okuduğu Yozgat türkülerinin ardından ertesi akşam ise Cumhuriyet Alanı’nda Urfa ekibi, Güneydoğu türküleri ve Urfa yöresine ait türkülerle  güzel bir konserin altına imza attı. Ramazan süresi boyunca hava koşulları nedeniyle katılımın azaldığı etkinlikler özellikle iki konser ile birlikte zirve yaptı ve alanı çok sayıda Yozgatlı vatandaş doldurdu.


Editör: TE Bilişim