Bu yıl 16’ıncısı düzenlenen ve yapılıp yapılmaması konusunda tartışmalara neden olan Sürmeli Etkinlikleri Pazar günü gerçekleşen final programları ile son buldu. Bir hafta süren etkinlikler kapsamında eğlence programları iptal edilirken konserler, yarışmalar ve gösteriler hafta boyunca icra edildi.

Yozgat’ta bu yıl 16’ıncısı düzenlenen ve ilkinin yapıldığı tarihten bu yana her sene ivme kaybeden Sürmeli Festivali bu yıl Sürmeli Etkinlikleri adıyla düzenlendi. Yozgatlı vatandaşlar gündüz yapılan yarışmalara ilgisiz kalırken akşam düzenlenen konser ve halk oyunları gösterilerine ilgi gösterdi. Yozgat Sürmeli Topluluğu’nun konseriyle start alan etkinlik kapsamında Elazığ, Kırşehir, Ankara ve Şanlıurfa illerine ait ekipler de etkinlik kapsamında Yozgat’ta konser verdi.

Gündüz yapılan yarışmalara Yozgatlı vatandaşlar ilgi göstermedi. Cumhuriyet Alanı’nda yapılan unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları, bisiklet yarışması, desti kebabı yarışması ve ev baklavası yarışmalarının organizasyon eksikliği göze çarparken, yarışmalara katılımcılar ve protokol dışında vatandaştan ilgi gelmedi.

Sürmeli Etkinlikleri’nin son gününde Cumhuriyet Alanı’nda ev hanımları marifetlerini konuşturarak Yozgat ev baklavası yarışında kıyasıya yarıştı. Yaklaşık 10 bayanın katıldığı yarışmada jüri üyeleri 10 farklı baklavayı da tadarak değerlendirme yaptı ve birinciyi belirledi. 
Yapılan yarışma sonucu Perihan İbiş birinci, Asalet Anteplioğlu ikinci, Handan Akdemir ise üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan Perihan İbiş, yarışmaya öylesine katıldığını ve hedef koymadığını ifade etti. 

Perihan İbiş ayrıca hayatında ilk kez ev baklavası yaptığını ve yaptığı ilk baklavanın da yarışmada birinci geldiğini söyleyerek mutluluğunu dile getirdi. Yarışmada derece elde eden ve katılım sağlayan tüm hanımlara Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan tarafından hediye takdiminde bulunuldu. Sürmeli etkinliklerinin kapanış programında ise Şanlıurfa Sıra Gecesi ekibi ve Yozgat Belediyesi Mehter Takımı sahne alarak verdikleri konserler ile etkinliğin kapanışını gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilişim