10 İlde başlayan hareketlerini 30 ilde taçlandırıp tüm Türkiye’ye taşımayı amaçlıyorlar. Simurg Ateşi Programına katılan şairler: Samsun- Bafra dan Süleyman Altunbaş, Antalya dan Şafaknur Yalçın, Kayseri den Ali Özkanlı, Nevşehir den Ayşe Paslanmaz, İzmir den Birgül Sevil Tekinay, Tokat tan Hasan Akar, Manisa- Soma dan Mehmet Metin Baş ve Yozgat’tan Ahmet Sargın  eserlerini yorumlayarak Simurg Felsefesinin tanıtımını yapıyor.
       Geçtiğimiz hafta sonu Kayseri de bir araya gelen Simurg Grubu bölgenin  şair yazar ve şiir sever dostlarıyla bir araya gelerek  halkla kaynaştılar ve eserlerini yorumlama  imkanını buldu. 
Simurg Ateşi Kayseri temsilcisi eğitimci şair yazar Ali Özkanlı’ın organize ettiği program üç ayrı mekânda gerçekleştirildi. Kayseri Valiliği, Büyükşehir belediye Başkanlığı, Melikgazi Belediyesi, Kayseri Lisesi ve bir çok kurumun destek verdiği Simurgların Kayseri buluşmasına çeşitli il ve ilçelerden  bölgenin tanınmış şair ve yazarları da katılarak programın renkli geçmesini sağladı.
Kayseri Lisesi, Şehir Tiyatrosu Salonu ve Yoğunburç Kültür Merkezinde yapılan şiir sunumlarında öncelikle Simurg Ateşi Grubu sahne aldı. Daha sonra aşık- ozan sanatçı, semazenler ve ilahi gruplarının gösterimleriyle programın zevki doruğa çıktı. Her üç programı da takip eden şiir severler alkışlarıyla şairlere  destek verdiler. Kayserinin tarihi ve turistik yerlerini de gezen şair ve yazarlar toplu halde Erciyes Dağına tırmanıp Teleferikle Erciyes’in zirvesini zorladılar.
Üç gün devam eden Kayseri Simurg Ateşi Programına katılan Yozgat Temsilcimiz Şair- Yazar Ahmet Sargın programın güzelliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirterek şunları ifade etti.” Kayseri Simurg Ateşi Programı takdire şayandı. Programa destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Kayseri de üç unutulmaz gün yaşadık. Özellikle Kayserili yöneticilerin desteği  bizleri  çok mutlu etti. Başta Kayseri Temsilcimiz eğitimci, şair- yazar Ali Özkanlı olmak üzere emeği geçen tüm dostlarımıza- yöneticilere şükranlarımızı sunuyor teşekkür ediyoruz” dedi ve Simurg Ateşinin Türkiye’yi dolaşmaya devam edeceğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim