Yozgat'ta bu yıl 13'üncüsü kutlanacak olan ''Sürmeli Şenliği'' etkinlikleri, bugün saat 10.30'da gerçekleştirilecek ''Şenlik Yürüyüşü'' ile başlayacak.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal'ın da katılması beklenilen şenlik yürüyüşü şehirler arası otobüs terminali yakınındaki Sürmeli Anıtı önünden başlayıp, Cumhuriyet Alanı'nda sona erecek.
Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Şenlik Çelenk'inin sunulmasının ardından günün anlam ve önemini içeren konuşmalar yapılacak, Azerbaycan Halk Dansları topluluğu gösterilerde bulunacak.
Cumhuriyet Alanı'ndaki etkinliklerin ardından Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüs alanı içerisinde, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından yaptırılacak 32 derslikli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun temel atma töreni gerçekleştirilecek.
Saat: 13.30'dan itibaren Kent Park tesisleri yakınındaki Spor Tesislerinde önce final maçı, ardından da cirit gösterileri  gerçekleştirilecek.
Akşam ise Cumhuriyet Alanı'nda saat 20:45'den itibaren Hilmi Şahballı ve diğer aşıklar konser verecek.
Yozgat 13. Uluslar arası Sürmeli Şenliği açılış töreni Konya Tv tarafından canlı olarak yayınlanacak.
Editör: TE Bilişim