Yozgat’a bağlı beldeler ve köylerin birçoğunda bu yıl bayrama özel şenlikler yapıldı. Bayramı fırsat bilen belde belediyeleri ve köy muhtarlıkları şenlik takvimini bayram ile aynı güne denk getirince Yozgat’ın köy ve beldeleri bayramda daha ayrı bir şenlendi.



GURBETÇİ ŞENLİĞİ BULUŞTURDU

Yozgat’ın Saraykent İlçesi’ne bağlı Ozan Beldesi’nde gerçekleşen Gurbetçi Şenliği bayramda beldeye gelen gurbetçileri ve belde halkını bir araya getirdi. Ozan Beldesi’nde gerçekleşen şenliğe Yozgatlı siyasi ve bürokratlarda yoğun ilgi gösterdi. Ozan Beldesi’nde gerçekleşen şenliğe esti Tarım ve Köy işleri Bakanı Lütfullah Kayalar, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Ozan Belediye Başkanı Mustafa Cansever, MHP İl Başkanı Ethem Sedef ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ozan Beldesi’nde gerçekleşen Gurbetçi Şenliği’nin sunuculuğunu gazetemiz köşe yazarlarından Rıfat Çakır gerçekleştirirken, şenlikte bir araya gelen yüzlerce Ozanlı vatandaş hem hasret giderdi, hem de bayram ile şenliğin tadını bir arada çıkardı. Ozan’da gerçekleşen etkinlikte ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’da sahne alarak doyumsuz bir konser verdi.



BİRİNCİSİNİ YAPTILAR

Sorgun İlçesi’ne bağlı Yeniyer Beldesi’nde ise bu yıl birincisi düzenlenen 1.Hapisboğazı Hitit Heykel Atölyesi Festivali’de büyük ilgi gördü. Bayramın üçüncü gününde başlayan etkinlik beldede bir araya gelen belde halkını ve dışarıda ikamet eden gurbetçileri buluşturdu. Yeniyer Beldesi Dikilitaş mevkiinde gerçekleşen festivalde katılımcılar gönüllerince eğlenerek hasret giderdi. Açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte konuklara yemek ikramı yapıldı. Yöresel oyunların oynandığı festivalde katılımcılara birde konser verildi. Yeniyer Beldesi’nde birincisi düzenlenen Hapisboğazı Hitit Heykel Atölyesi Festivali’nde Hülya Yıldız, Mustafa Akkuş, Yozgatlı ses sanatçısı Murat Balaban ve Ankaralı Namık sahne alarak belde halkına doyumsuz bir gece yaşattı.

DAVULLU ZURNALI ŞENLİK

Yozgat’a bağlı Kababel Köyü’nde de Ramazan Bayramı şenlikle kutlandı. Köye bayram ziyareti için dışarıdan akın eden yüzlerce gurbetçi köylerinde düzenlenen şenliğe katıldı. Köy muhtarlığı tarafından organize edilen şenlik köy okulu bahçesinde gerçekleşti. Davullu zurnalı şenlikte bayramlaşma törenini tamamlayan köylüler bayramın ikinci günü şenlikte hem hasret giderdi hem de gönüllerince eğlencenin tadını çıkardı. Büyük ve küçüklerin bir araya geldiği ve hasret giderdiği bayram vesilesiyle gerçekleşen şenlikte Kababel sakinleri de bayrama ayrı bir renk kattı. Kababel Köyü Muhtarı Erdoğan Bektaş, köye özellikle bayramlarda çok sayıda gurbetçinin, Yozgat dışında veya yurt dışında yaşayan köylünün akın ettiğini belirterek, onlara çifte bayram yaşatmak adına şenliği bayram ile birleştirdiklerini ifade etti. Ramazan bayramında merkez ve ilçelere bağlı pek çok köyde daha çeşitli şenlik ve etkinlikler gerçekleşti.

Editör: TE Bilişim