Peygamber Efendimizin yer yüzünü şereflendirişinin yıl dönümü nedeni ile Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde ülke genelinde yürütülen kutlama programlarına çeşitli kurum ve kuruluşlar da katkıda bulunuyor. Yozgat’taki kutlama programları arasında en anlamlılarından bir tanesi Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi tarafından organize edildi. 
Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda saat 19.30’da başlayan Kutlu Doğum programının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Aytaş Şahin; “Hz. Peygamberin, Allah’tan getirdiği mesajları anlamak, sevgisi etrafında toplumumuza birlik ve beraberlik mesajları sunmak, O’na duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak amacıyla, her yıl artan bir heyecanla Efendimizin dünyaya gelişi büyük bir sevinç ve coşkuyla kutlanmaktadır. 
Efendimizin doğumu içinde bulunduğumuz dünyanın akışını değiştirmiştir ve O’nun tebliğine kulak veren herkes hayatını yeniden tanzim etme, kendini yeniden yapılandırma ve  bundan sonraki gidişatta istikamet sahibi olma konusunda sağlam bir dayanağa kavuşmanın ayrıcalığı yaşanmıştır” dedi. 
Şahin’in konuşmasının ardından Öğretmen adaylarından İlhami Murat şiir okudu. Özge Temiz ve Emine Kapan’ın veda hutbesi oratoryosunun ardından öğretmen ve öğrencilerden oluşan müzik grubunun ilk defa seslendirdiği senfonik ilahiler konseri beğeni topladı.

Editör: TE Bilişim