Sarıkaya Şairler ve Yazarlar Derneğinin Organize ettiği "Sarıkaya Şiir Akşamları Kültür Sanat Şöleni", bu yıl  köy atmosferinde yaşandı. Tarihi geçmişimiz ananelerimiz geleneklerimiz göz önüne alınarak sıcak köylülerimizin yüreklerinin attığı misafire olan sevgi ve muhabbetleri bu ortamda sanırım daha iyi hissedilmiş oldu.
Cuma günü başlayan programın ikinci günü şair ve yazarlar Yukarı Sarıkaya Köyü Muhtarı Hasan Yoldaşer ev sahipliğinde gerçekleşen programın organizatörü Şair-Yazar Kelami Akdemir; "Programa katılımı sınırlı tuttuk özellikle uzaklardan katılımı hem arkadaşlarımızı zamanlarını da dikkate alarak fazlaca yormamak adına etkinliği planladık. Hava şartlarının yağışlı olmadığı istenilen programın gerçekleşmesine engel teşkil etse de kapalı mekanda etkinliğimiz devam eti. Katılan tüm gönül dostlarıma yürekten sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
Üç gün boyunca dolu dolu geçen programın köy ortamında gerçekleştiğini belirten Akdemir, şöyle konuştu:
" Programımıza katılan Yozgat Belediye Başkan Vekili Talip Karslıoğlu'na, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel'e, Sarıkaya Ziraat Odası Başkanı Şevki Yılmaz'a, Ladin Grup Başkanı Bilal Böyük'e, Seyit Ahmet Aslan'a, Yozgat İl Kültür ve Turizm Şube Müdürümüz Sayın Ahmet Elmalı'ya ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü temsilcilerine,Köy Muhtarlarımıza, DP Parti İlçe Başkanı Gökhan Şahin'e ve telefonla arayıp tebrik mesajı ileten dostlarıma, telgraf ile kutlama mesajı gönderen Yozgat Milletvekili Sayın Ertuğrul Soysal'a, Köy Muhtarımız Hasan Yoldaşere, tüm köy halkına ve Dernek yönetim kurulu üyelerimizden Kaşif Kani Ertürk Osman Eser'e gönül dolusu sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İnşallah bu buluşmalarımız her yıl daha renkli ve dolu dolu etkinlikle devam edecektir."

Editör: TE Bilişim