Sarıkaya İlçe Müftülüğü binasında gerçekleşen toplantı pakında açıklamada bulunan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, aylık yapılan bu toplantının amacının kendi kurumları içerisinde ortak bir dil oluşturmak, hizmeti birlikte yürütmek ve birbirlerini bu konuda teşvik etmek olduğunu söyledi.

18 Mart Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yıldönümü dolayısıyla bütün ilçelerdeki merkez camilerinde ve Yozgat Çapanoğlu Merkez Camii'nde yapılacak olan Çanakkale Şehitlerini anma programını görüştüklerini belirten Poçanoğlu, şunları kaydetti:

"Çarşamba günü sabah namazında tüm camilerimizde öğrencilerimiz, gençlerimiz, yaşlılarımız ve kadınlarımız toplanacak. Tesbihlerle, tekbirlerle, tehlillerle, dualarlarla ve Yasinlerle şehitlerimizi anacağız. Hakikaten bu din için, bu millet için canını vermiş, kanını akıtmış dedelerimizin, atalarımızın ve yakınlarımızın o şehadetlerini hayırla, rahmetle yad edeceğiz."
Nisan ayının Hazreti Muhammed'i doğuduğu ay olduğunu anımsatan Poçanoğlu "Nisan ayı kutlu doğum ayıdır. Kutlu Doğum faaliyetlerimizi ve yapacağımız konferansları da görüştük. Cuma namazında ben İl Müftüsü olarak Merkez Camii'nde, arkadaşlarımız da Sarıkaya'nın diğer camilerinde vaaz ettik ve namaz kıldırdık. Cuma namazından sonra da Sayın Kaymakamımız ve Sayın Belediye Başkanımızla birlikte Sarıkaya'ya yapılacak olan yatılı Kur'an kursumuzun bir bakıma ilk kazmasını dualarla vurduk. Yapılacak olan kursumuz da 86 kişilik Diyanet'in tip projelerindendir" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim