Serginin açılışını Vali Abdulkadir Yazıcı, Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş gerçekleştirdi. Sergi açılışı öncesi konuşan Vali Yazıcı, güzel sanatlar dalında eğitim öğretim veren her kurumun şehrin eğitimine verdiği katkının yanı sıra, kültür, sanat ve sosyal yüzüne de önemli ve ciddi katkılar sunduğunu söyledi. 
Vali Yazıcı, bu bağlamda güzel sanatlar lisesini her zaman önemsediklerini belirterek “ İlgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim-öğretim alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi. Vali Yazıcı, “Hayatımıza yeni sanatsal ve kültürel renkler katan bu okulumuzun öğrenci ve öğretmenlerinin emeklerine sağlık.  Görüyoruz ki bu yıl da çok güzel eserler üretmişler. Güzel Sanatlar Liseleri bir ilde ve eğitim hayatımızda ayrı bir yeri var. Bir yemeğin tadı neyse Güzel Sanatlar Lisesinin de bir için anlamı odur. Güzel Sanatlar Liseleri illerin süsüdür, tadıdır, neşesidir. Özellikle resim bölümü, müzik bölümü olmadan birçok şey yarım kalır. Güzel sanatlar liselerimiz de bunu tamamlıyorlar gönlümüze, gözümüze hitap eden eserler ortaya koyuyorlar.” dedi. 
Konuşmaların ardından sergiyi gezen Vali Yazıcı ve protokol  üyeleri sergide yer alan eserler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Birbirinden kıymetli ve değerli sanat eserleri meydana getiren öğrencilerin eserleri göz doldururken, protokol üyeleri de sergide yer alan eserlerin her birinin gerçek bir sanatçı elinden çıktığını ifade etti. Programın sonunda Vali Yazıcı ve protokol üyeleri hep birlikte günün anısında fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilişim