Bozok Üniversitesi tarafından organize edilen program kapsamında Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği ve Yozgat Sürmeli Folklor Kültür ve Sanat Derneği üyesi şairler ve ozanlar tarafından Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerine yönelik şiir ve türkü gecesi düzenlendi. Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Fen Edebiyat Fakültesi akademisyenlerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci de katıldı. Yozgat’ta gerçekleştirdikleri sosyal ve kültürel etkinliklerle ilimizde halk kültürünü ve aşıklık geleneğini yansıtmaya çalışarak çeşitli etkinliklerle de bunları genç kuşağa aktaran Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Derneği Bozok Üniversitesi’nde gençlere şiirler ve türküler sundu.

 Programın açış konuşmasını yapan YOŞAYBİR-DER Başkanı Salim Gülbahçe, derneğin kuruluş amacını ‘Yozgat’ın kültür elçisi olmak’ olarak tanımladı. Salim Gülbahçe,
“Bu amaçla hareket ettiğimiz için her iki derneğimizde üzerine düşenin fazlasını yapıyor. Özellikle öğrencilerimiz derneğimizi yakından tanıyor ve derneğimizden her türlü konuda istifade ederek faydalanıyor. Her yaş grubundan öğrencilerimiz derneğimizi benimsiyor ve seviyor. Derneğimizin bir diğer hedefi de tabela derneği olmamak ve aktif kültürel programlar gerçekleştirmektir. Bu amaçla da bugün buradayız. Bu kapsamda bizlere destek sunan ve yardımcı olan Bozok Üniversitesi akademisyenlerinden Yrd.Doç.Dr. Orhan Fatih Kuşdemir hocamıza da ayrıca teşekkürlerimi sunmak isterim” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Yozgat Sürmeli Folklor Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cemil Arslan’da iki derneğin istişareli ve koordineli olarak birçok etkinlik düzenlediğini ifade ederek “Ben halk oyunları hocası ve halk oyunları hakemi olmam münasebetiyle işin bu kısmıyla ilgileniyor ve bu konularda faaliyetlerde bulunuyorum. YOŞAYBİR derneğimiz ise şiirler ve türkülerle ilgili çalışmalar yapıyor. Her iki derneğin çalışmalarını birleştirdiğimiz zaman ise ortaya güzel çalışmalar çıkıyor. Katkı ve emek veren dernek üyelerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Konuşmalarından ardından ise derneğin genç üyeleri sazlarıyla ve sözleriyle öğrencilere türkü ziyafeti sundu. Dernek üyesi olan gençler bir araya gelerek oluşturdukları amatör korolarıyla profesyonellere taş çıkartacak eserler seslendirerek yaklaşan sınavlar öncesi üniversiteli gençlere türkü ziyafeti sundu. Seçtikleri geniş repertuar ile her yöreden hareketli türküler okuyan dernek üyesi gençlere, seyirci öğrencilerde eşlik etti ve konser ilerleyen saatlere kadar devam etti. YOŞAYBİR-DER Sekreteri Şair Osman Yüksel’in sahneye çıkmasının ardından ise salonda yoğun bir alkış tufanı yaşandı. Derneğin kapısını sürekli açık tutarak, öğrencilere her konuda yardımcı olan Bozok Üniversitesi öğrencilerinin ‘Osman Dede’ lakabıyla andığı Osman Yüksel’e öğrencilerden yoğun ilgi geldi. 

Öğrencilere yazmış olduğu duygusal bir şiirini seslendiren Osman Yüksel bu yıl mezun olacak öğrencilerine de başarı dileyerek “Sizler gibi geçmişte öğrenci olan birçok evladımız şimdi bana telefon ediyorlar. Kimisi bankacı, kimisi öğretmen, kimisi mühendis olduğunu ifade ediyor. İşte bu da bana büyük bir mutluluk veriyor. Hepinizle gurur duyuyorum. Sizlerden de o evlatlarımız gibi güzel ve hayırlı haberlerinizi bekliyor, derslerinizde başarılar diliyorum” diyerek sahneden ayrıldı. Sazı ve sözüyle Yozgat’ta aşıklık geleneğini en iyi şekilde temsil ederek, ilimizi farklı illerde de temsil eden Kababel Köyü Muhtarı Ozan Erdoğan Bektaş’ta sazıyla birlikte kendi yazdığı türküleri seslendirdi. Bektaş’ın okuduğu türkülerde öğrencilerden yoğun alkış aldı. Program dernek üyesi şairler Nuh Şahin ve Salim Gülbahçe’nin okuduğu şiirler ve türküler ile son buldu.

Editör: TE Bilişim