Yozgat Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun hedef kitleri arasında dezavantajlı grupların öncelikli olduğunu ve bu gruplara yönelik etkinliklerin ve kursların önümüzdeki süreçte artarak devam edeceğini belirtildi. 

Bu kurslarda amacın engelli bireyleri de hayatın akışında farklı etkinliklere katmak   ve bir şeyler başarabileceklerini onlara göstermek olduğunu söyleyen yetkililer, bu bağlamda da yağlı boya resim kursunun hız kesmeden devam ettiği kaydedildi. 
Kurs Öğretmeni  Emre Tetik, kursla birlikte engelli bireylerin engelsiz dünyalarını ortaya çıkarabildiğini daha iyi gördüğünü söyledi. 
Tetik; “Kursumuzda gördüm ki istenilen hedefe ulaşmada inanmanın başarıya giden yolun yarısını tamamladığını ve yüce Allah’ın engellilere ayrı bir güç verdiğini gördüm. Onların da bu toplumda var olduğunu görmeleri onlara en büyük istek ve hevesi veriyor. Çalışmalarımızın gayet iyi gittiğini vurgulamak istiyorum” diye konuştu. 
Kursiyerlerden Hamit Uzun, kursun düzenlenmesine katkıda bulunanlara  teşekkür etti. 
Bir meşguliyet, zaman geçirme amacıyla başladığı  kursta kısa sürede yeteneklerinin ortaya çıktığını belirten Uzun, ; “Ben kursumuza son derece derin bir istek ve haz ile geliyor ve sonuca doğru hızla ilerliyorum. Neler başarabildiğimi görüp engelli olmama rağmen sağlıklı insanlar gibi başarımı kanıtlıyorum” dedi.
Ağzıyla yaptığı yağlı boya çalışmaları ile daha önce gündeme gelen Narin Işık da; “Halk eğitim merkezi ve rehabilitasyon merkezine şükranlarımı sunuyorum. Resim kursumuza son derece istekle gelip sevgi ve aşkla içimdeki ruh dünyamı resimlerime yansıtıyorum. Bu tür imkanları özellikle ruh sağlığı tamirimizde etkili olduğunu görüyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim