KİRAZ

İnsanlar yıllarca bir güzelliği tarif edecekleri zaman elma yanaklı, kiraz dudaklı diye anlatmaya başlamışlardır. Kıpkırmızı görüntüsü ve bal gibi tadıyla çok sevilen bir meyvedir kiraz. Görüntüsü itibariyle vişneye de benzer. 
Yaz mevsiminin habercisi gibidir. Manav tezgâhlarında kırmızı, sarı rengârenk kirazları görünce yazın geldiğini anlar insanlar. 
Çocukken ikili kirazları alıp saplarından kulağına küpe olarak takmayanımız da yok gibidir.
Kiraz ın anlatmakla bitmeyecek faydaları vardır bunlardan kısaca söz etmek gerekirse;
Kolestrolü düşürmeye yardımcı olur, kan şekerini dengeler. Romatizma, gut hastalığı, damar sertliği gibi hastalıkların ilerlemesini önler, sindirim sistemini düzenler ve kabızlığı önler. Böbrekleri korur ve taş varsa düşmesine yardımcı olur. Kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Sürekli ilaç kullanan kişilerde karaciğer yorgunluğunu alır. Sigara içen kişilerde nikotin atılmasını sağlar. Göz problemlerine iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı olur. Ağrı kesici etkisi vardır.  Yaşlanmayı geciktirir ve cilde parlaklık verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Kanser oluşumunu engellemektedir. 
Yani uzun lafın kısası yemek lazım arkadaşlar Alla hu Teâlâ yaratmışsa mutlaka bir nedeni vardır. Ve dışının cezbeden güzelliği kadar içinde de şifa depolamaktadır. 
Herkese afiyet şeker olsun, şifa olsun…









Editör: TE Bilişim