Köyün harmanlık alanın da yapılan programda, şükür namazı kılındı ve dualar edildi ve ardından kuran okundu. 
Program sonunda Yozgat ve çevresinden gelen misafirler ile birlikte köylülere kurulan yemek çadırlarında kavurma, pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. 
Çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen şükür yemeği sonunda köy halkı “inşallah ürünlerimiz bereketli olur, kendi imkânlarımızla hazırladığımız yemek ikramımıza katılan herkese teşekkür ederiz” dediler. 
Şükür yemeğini ilk duyduğumuzda hemen acaba ne için şükür yemeği veriliyor diye düşünüyoruz, ama aslında şükredecek ne çok şeyimiz var, sabah yeni güne gözlerimizi açmamız, işimize ayaklarımızı basarak gitmemiz, elimizle kalem tutup yazı yazmamız imza atmamız, gözlerimizle tüm güzellikleri görmemiz, mis gibi çiçek kokularını içimize çekmemiz, en önemlisi de aldığımız ve çoğu zaman hiç farkına bile varmadığımız nefesimiz. 
Evet bir şükür yemeği daha bu renkli görüntülerle geride kaldı ama şunu unutmayalım ki  bizim şükür için bir organizasyona, programa ihtiyacımız yok,  çünkü hepimizin şükür için binlerce sebebimiz var ve en içten dileklerimle şunu söylemek istiyorum.  Allah’ıma çok şükür, bin şükür, milyon şükür…
Editör: TE Bilişim